Így készült az Alien: Covenant

Az Alien-előzményfilmnek szánt Prometheusnak ugyan volt sok rajongója, de abban egyértelműen csalódást okozott, hogy nem tértek vissza benne kedvenc xenomorphjaink. Az Alien: Covenantben e téren biztos nem lesz hiba. Belestünk a kulisszák mögé.
10. Sokáig úgy volt, hogy az Alien nemcsak előzményfilmeket, hanem új folytatást is kap Sigourney Weaver főszereplésével, amit Neill Blomkamp (Chappie) rendezett volna, és a rajongói körökben az erről szóló hírek meleg fogadtatásra találtak, csakhogy Ridley Scott kiharcolta a Foxnál, hogy csak ő készíthessen nekik Alien-mozikat, így Blomkamp tervét törölték. 
 
9. A film első címe Alien: Paradise Lost volt, utalván arra a bolygóra, ahová a földi telepesek megérkeznek, ám később rájönnek, mi rejlik a paradicsomi állapotok mögött. Végül a címet Alien: Covenantre módosították. 
 
8. Damon Lindelof forgatókönyvíró a Prometheus után nem tért vissza a folytatásra, mert a legtöbb támadás az ő munkáját érte az új trilógia első részében. Sokáig az a hír járta, hogy a xenomorphok az új részben sem jelennek meg, ám Ridley Scott végül cáfolta mindezt, és kijelentette, hogy egy ízig-vérig kőkemény Alien-horrorra számítsunk a legendás szörnyeteg részvételével. 
 
7. Bár Elizabeth Shaw (Noomi Rapace megformálásában) karaktere volt a Prometheus egyik túlélője, az új részben mégsem tér vissza főhősként, csupán apró jelenésre számítsunk, viszont a Prometheus androidja, David ezúttal is a történések egyik legfontosabb szereplője marad. 
 
6. A Davidet alakító Michael Fassbendert ezúttal kettős szerepben láthatjuk, ugyanis ő játssza a telepeshajó új androidját, Waltert is. A film egyik emlékezetes jelenetében Fassbender gyakorlatilag saját magával beszélget Davidként és Walterként. 
 
5. A mérnökök paradicsomi bolygójának megteremtéséhez ugyan rengeteg CGI-t használtak, de az alapokat valós helyszínek szolgáltatták. A stáb Ausztrália és Új-Zéland különleges tájain forgatott, amihez a két ország jelentős adókedvezményekkel is hozzájárult a tájaik szépsége mellett. 
 
4. Ez lesz az egyetlen film az Alien-franchise-ban, ami meztelenséget tartalmaz. 
 
3. Az új filmben egy új alien alfaj, az úgynevezett neomorph jelenik meg, ami változatosabb formájú emberölésekre ad lehetőséget Ridley Scott rendezőnek és a kreatív csapatnak. 
 
2. Scott van annyira régivágású rendező, hogy a szörnyeket ne teljes mértékben számítógépes grafikával teremtse meg. Egy harmincfős csapat hat hónapon át mást sem csinált, csak a szörnyek robotizált változatait – ún. animatronokat – építette meg a forgatáshoz, így a színészek valóban találkozhattak a rájuk rontó szörnyekkel, és a nézők számára is valóságosabb az élmény. 
 
1. Sok esetben csak az alienek feje volt robotizált, a testekbe kaszkadőrök és akrobaták bújtak 8-tól 40 éves korig. A stáb magas, vékony, hajlékony és nagyon erős testű embereket keresett. 
2017.05.15
|
(23 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.