Annyi titkom maradt... – Száz éve született Szabó Magda

Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, 2017. június 20. - 2018. március 4.
Szabó Magda születésének századik évfordulója alkalmából nagyszabású kiállítással tiszteleg az írónő életműve előtt a Petőfi Irodalmi Múzeum. A szemléletformáló gyerekkori hatások, a szülők és a szülőváros, Debrecen, a felmenők és a rokonok, …
….valamint az írónő alma materének, a Dóczi Gimnáziumnak a világa és jellegzetes alakjai is felvillannak a tárlaton, amely bemutatja, hogyan épültek be az életút egyes szereplői, helyszínei és motívumai Szabó Magda magánmitológiájába. De olyan ikonikus regények, mint a Freskó, Az őz, a Katalin utca vagy a Disznótor keletkezéstörténetét is megismerhetjük Szabó Magda személyes tárgyaival illusztrálva a kiállításon, továbbá láthatjuk az írónő kézírását és aláírásait, beszippanthatjuk kedvenc illatát és belelapozhatunk kedvenc folyóiratába is.
2017.06.26
|
(11 kép)


Átváltozások deszkára.
Budapest, Lengyel Intézet, szeptember 22., szombat

World Press Photo kiállítás.
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 21. - október 23.

Ghyczy György kiállítása.
Budapest, Aranytíz Kultúrház, szeptember 24. - október 13.

Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.