„Ez egy marha kemény forgatás volt” - Tom Holland

Tom Holland az első nem amerikai színész, aki eljátszhatja a Superman és Amerika Kapitány utáni harmadik legamerikaibb szuperhőst, Pókembert a Pókember: Hazatérés című filmben. Az angol srác elképesztő magabiztossággal vetette magát a szerepbe, és minden jel szerint ő lesz az, akinek sikerül megújítania kedvenc hálólövőnket.

21 éves.

 

Ő játszotta Billy Elliotot a híres film színpadi változatában.

 

A magyar nézők A lehetetlen című katasztrófafilmben láthatták.

Hogyan közelítettél egy olyan karakterhez, akit már többen is eljátszottak előtted? 
 
Az volt a lényeg, hogy ne úgy csináljam, ahogy más már csinálta egyszer. Nem egyszerű előjönni egy újszerű megközelítéssel, szóval sokat kutattam, hogy olyan dolgokat találjak Pókember és Peter Parker életében, amit még nem mutattak meg a korábbi filmekben. Az egyik fontos összetevő volt, hogy fiatalabbá kell tenni őt. Nagyon okos dolog volt a Marveltől, hogy ebbe belement, mert így a figurával mindenkinek könnyebb lesz azonosulnia, hiszen olyan dolgokon megy át a suliban, amin egyszer mindenki átment. 
 
Fizikailag mi a legmegterhelőbb Pókember szerepében? 
 
A lényeg a jó kondíció. A tornászok teste elképesztően erős, hiszen végrehajtanak egy trükköt úgy, hogy aztán a fejükön landolnak, és mégsem lesz semmi bajuk. Ehhez hatalmas erő és jó kondíció szükséges. Már az elejétől figyeltem arra, hogy jó kondiban legyek, és annyi felülést nyomtam naponta, amennyit csak lehetséges. Ez segített abban, hogy jó legyen a balanszom, amikor feltettek a drótokra. Persze ez nem jelenti azt, hogy így könnyű dolgom volt. Ez egy marha kemény forgatás volt. 
 
Pókember képességei közül melyikkel birkóztál meg a legnehezebben? 
 
A rugalmasságával. Én ugyanis eléggé rugalmatlan vagyok. Még a lábujjaimat sem tudom megérinteni. Szóval néha kérték tőlem, hogy olyan testhelyzeteket vegyek fel, amire én fizikailag képtelen voltam. Olyanokat, amikre sokszor még egy parkourspecialista sem volna képes. Ilyenkor a digitális utómunkára maradt a mozivarázs megteremtése. Az ő segítségükkel sokkal többet meg tudtam tenni, mint amennyi magamtól menne. 
 
Jon Watts rendező állítólag javasolt egy filmet, és azon belül is egy karaktert, akit különösen tanulmányoznod kellett felkészülésként… 
 
Igen, Marty McFly figurája volt az a Vissza a jövőbe-filmekből. Ő az én Pókemberem. Teli van élettel, mókás, ártatlan és a lehető legkevésbé menő módon menő fickó. Legalább tíz-tizenöt alkalommal megnéztem a filmeket a forgatás során, szóval bátran mondhatjuk, hogy ő volt a legfőbb inspirációm. 
 
A filmben nagy hangsúlyt kap Peter iskolás élete. Te milyen suliba jártál? 
 
Héttől tizenegy éves koromig magániskolába jártam. Közben a szüleimnek még lett egy csomó gyereke, és már nem engedhették meg maguknak a tandíjamat, ezért átkerültem egy állami suliba. A wimbledoni iskolában volt pár keményebb évem, de bekerültem a rögbicsapatba és a krikettbe is. Sokat tanultam, és ez átsegített a nehézségeken. Az angol iskolák annyira mások, mint az amerikaiak. Ott csak fiúk voltak, és mind zakót és nyakkendőt viseltünk minden áldott nap. Amikor később átkerültem egy amerikai suliba minden nap azon paráztam, hogy mit fogok másnap felvenni. Otthon olyan egyértelmű volt: minden nap ugyanazt. 
 
Mit tanultál a suliban, ami hasznodra vált Peter Parker eljátszásakor? 
 
Amikor Angliában jártam suliba, menő volt nem megcsinálni a házi feladatodat, hiszen aki megcsinálta, strébernek számított a többiek szemében. Az amerikai iskolámban már teljesen más volt a hozzáállás: a haverjaid cseszegettek, ha nem voltál kész időben a feladataiddal. Mindenki úgy állt hozzá, hogy ezen áll vagy bukik a jövőnk. Ez nagy megvilágosodás volt számomra: a srácok ma már fontosnak tartják a tanulást. Jonnal ebbe az irányba vittük el a karaktert: hiába van neki ott a szuperhősködés, az iskola így is fontos marad számára. Van egy pillanat a filmben, amikor úgy érzi, hogy nincs többé szüksége az iskolára, ám aztán rájön, hogy talán a suli a legfontosabb dolog az életében. 
Tulu/InterCom
2017.07.03
|
(10 kép)


Film premierek

Múlt karácsony

amerikai-angol romantikus vígjáték, 102 perc, 2019

Terra Willy

francia animációs film, 89 perc, 2019

Midway

amerikai-kínai háborús film, 138 perc, 2019

Kontroll nélkül

német filmdráma, 118 perc, 2019

Ella Fitzgerald: Just One of Those Things

amerikai-angol zenés dokumentumfilm, 90 perc, 2019

Álom doktor

amerikai horror, 150 perc, 2019

Szerelemre kattintva

belga-francia romantikus filmdráma, 101 perc, 2019
Játék
Koncertsorozat a Nemzeti Múzeumban az intézmény alapítója, gróf Széchényi Ferenc tiszteletére.
Filmek a TV-ben
18:05
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Az emlékmás
amerikai-kanadai sci-fi, 2012
18:50
Haverok harca
amerikai vígjáték, 2018
18:50
Segítség, felnőttem!
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Úszó erőd
amerikai-francia akciófilm, 1992
Beyonce jazzre hangszerelve ma este! Finucci Bros és Radics Gigi kedvenc számaikat adaptálták jazzre. @gigiradics @finuccibros @budapestjazzclub #radicsgigi #beyonce #beyoncejazz #finuccibors #budapestjazzclub #budapestjazz #zeneajanlo #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.