„Ez egy marha kemény forgatás volt” - Tom Holland

Tom Holland az első nem amerikai színész, aki eljátszhatja a Superman és Amerika Kapitány utáni harmadik legamerikaibb szuperhőst, Pókembert a Pókember: Hazatérés című filmben. Az angol srác elképesztő magabiztossággal vetette magát a szerepbe, és minden jel szerint ő lesz az, akinek sikerül megújítania kedvenc hálólövőnket.

21 éves.

 

Ő játszotta Billy Elliotot a híres film színpadi változatában.

 

A magyar nézők A lehetetlen című katasztrófafilmben láthatták.

Hogyan közelítettél egy olyan karakterhez, akit már többen is eljátszottak előtted? 
 
Az volt a lényeg, hogy ne úgy csináljam, ahogy más már csinálta egyszer. Nem egyszerű előjönni egy újszerű megközelítéssel, szóval sokat kutattam, hogy olyan dolgokat találjak Pókember és Peter Parker életében, amit még nem mutattak meg a korábbi filmekben. Az egyik fontos összetevő volt, hogy fiatalabbá kell tenni őt. Nagyon okos dolog volt a Marveltől, hogy ebbe belement, mert így a figurával mindenkinek könnyebb lesz azonosulnia, hiszen olyan dolgokon megy át a suliban, amin egyszer mindenki átment. 
 
Fizikailag mi a legmegterhelőbb Pókember szerepében? 
 
A lényeg a jó kondíció. A tornászok teste elképesztően erős, hiszen végrehajtanak egy trükköt úgy, hogy aztán a fejükön landolnak, és mégsem lesz semmi bajuk. Ehhez hatalmas erő és jó kondíció szükséges. Már az elejétől figyeltem arra, hogy jó kondiban legyek, és annyi felülést nyomtam naponta, amennyit csak lehetséges. Ez segített abban, hogy jó legyen a balanszom, amikor feltettek a drótokra. Persze ez nem jelenti azt, hogy így könnyű dolgom volt. Ez egy marha kemény forgatás volt. 
 
Pókember képességei közül melyikkel birkóztál meg a legnehezebben? 
 
A rugalmasságával. Én ugyanis eléggé rugalmatlan vagyok. Még a lábujjaimat sem tudom megérinteni. Szóval néha kérték tőlem, hogy olyan testhelyzeteket vegyek fel, amire én fizikailag képtelen voltam. Olyanokat, amikre sokszor még egy parkourspecialista sem volna képes. Ilyenkor a digitális utómunkára maradt a mozivarázs megteremtése. Az ő segítségükkel sokkal többet meg tudtam tenni, mint amennyi magamtól menne. 
 
Jon Watts rendező állítólag javasolt egy filmet, és azon belül is egy karaktert, akit különösen tanulmányoznod kellett felkészülésként… 
 
Igen, Marty McFly figurája volt az a Vissza a jövőbe-filmekből. Ő az én Pókemberem. Teli van élettel, mókás, ártatlan és a lehető legkevésbé menő módon menő fickó. Legalább tíz-tizenöt alkalommal megnéztem a filmeket a forgatás során, szóval bátran mondhatjuk, hogy ő volt a legfőbb inspirációm. 
 
A filmben nagy hangsúlyt kap Peter iskolás élete. Te milyen suliba jártál? 
 
Héttől tizenegy éves koromig magániskolába jártam. Közben a szüleimnek még lett egy csomó gyereke, és már nem engedhették meg maguknak a tandíjamat, ezért átkerültem egy állami suliba. A wimbledoni iskolában volt pár keményebb évem, de bekerültem a rögbicsapatba és a krikettbe is. Sokat tanultam, és ez átsegített a nehézségeken. Az angol iskolák annyira mások, mint az amerikaiak. Ott csak fiúk voltak, és mind zakót és nyakkendőt viseltünk minden áldott nap. Amikor később átkerültem egy amerikai suliba minden nap azon paráztam, hogy mit fogok másnap felvenni. Otthon olyan egyértelmű volt: minden nap ugyanazt. 
 
Mit tanultál a suliban, ami hasznodra vált Peter Parker eljátszásakor? 
 
Amikor Angliában jártam suliba, menő volt nem megcsinálni a házi feladatodat, hiszen aki megcsinálta, strébernek számított a többiek szemében. Az amerikai iskolámban már teljesen más volt a hozzáállás: a haverjaid cseszegettek, ha nem voltál kész időben a feladataiddal. Mindenki úgy állt hozzá, hogy ezen áll vagy bukik a jövőnk. Ez nagy megvilágosodás volt számomra: a srácok ma már fontosnak tartják a tanulást. Jonnal ebbe az irányba vittük el a karaktert: hiába van neki ott a szuperhősködés, az iskola így is fontos marad számára. Van egy pillanat a filmben, amikor úgy érzi, hogy nincs többé szüksége az iskolára, ám aztán rájön, hogy talán a suli a legfontosabb dolog az életében. 
Tulu/InterCom
2017.07.03
|
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.