Így készült az Atomszőke

Jason Bourne felett kissé eljárt az idő, és amúgy is itt volt az ideje, hogy egy dögös kémnő arassa le a babérokat. Charlize Theronnál alkalmasabbat keresve sem találhattak volna a feladatra. Benéztünk a nyár egyik legjobb akciófilmjének kulisszái mögé.
10. Charlize Theron az elejétől a projekt mellett bábáskodott producerként, és a John Wicket látva döntött úgy, hogy megszerzi David Leitch rendezőt a kémes akció-thrillerjéhez. 
 
9. Az Atomszőke alapját a The Coldest City (A leghidegebb város) című fekete-fehér noir képregény szolgáltatta, amit a filmváltozatban modernizáltak és sokkal akciódúsabbá tettek. 
 
8. A filmhez azért választották Budapestet forgatási helyszínül, mert a történet 1989-ben játszódik Berlinben, ami ma már sokkal modernebb város, mint annak idején volt. A mai Budapest hangulata és építészete sokkal közelebb van a ’89-es Berlinéhez, mint az igazi Berliné. 
 
7. Persze a spórolás sem volt utolsó szempont a stáb részéről: az Atomszőke látványos akció-thrillerhez képest kevés pénzből, mindössze 30 millió dollárból készült, így a budapesti olcsóbb forgatás is motiválta a producereket. 
 
6. Charlize Theront nyolc személyi edző készítette fel a film akciójeleneteire, és napi 4-6 órát gyakorolt hónapokon keresztül, hogy helyt tudjon állni. 
 
5. David Leitch rendező 3-5 mozdulatonként akarta megvágni az akciójeleneteket, csakhogy Theronnak annyira jól ment a munka, hogy akár húsz egymást követő mozdulatot is fel tudott vele venni. Ennek köszönhető, hogy hosszú beállításokban, keveset vágva tudták bemutatni a verekedéseket. 
 
4. A színésznő két foga is beletörött a megpróbáltatásokba. A vicces az, hogy nem valamelyik kaszkadőr húzott be neki ekkorát, hanem a megerőltetéstől annyira összeszorította a fogsorát, hogy megtörtént a baleset.  
 
3. A nemrég bemutatott Nyomd, bébi, nyomd!-hoz hasonlóan az Atomszőkét is popszámokra komponálták: leginkább az 1989-es Music Television európai részlegének akkoriban sokszor játszott dalait használva soundtrackként. 
 
2. A mainstream filmekben általában tartózkodnak attól, hogy összevert, monoklis és sebhelyekkel teli nőket mutassanak, de az Atomszőke szakítani akart ezzel a hagyománnyal: Charlize Theront mindjárt a film elején közelikben csodálhatjuk meg összevissza verve. 
 
1. A filmet négy hónappal a premierje előtt bemutatták Austinban a South by Southwest fesztiválon, ahol óriási közönségsikert aratott. 
2017.07.24
|


Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Ahol a héten érdemes...
Szolnok, TISZApART mozi, október 16 - 21.
 
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, június 27. - november 11.
 
október 18 - 24.
 
Budapest, Szkéné Színház, október 21. 19:00
 
Játék
1977. A fiatal amerikai Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozzon a nagyhírű Markos Tanz Companyhoz. Ahogy megérkezik, a társulat egy másik tagja, Patricia titokzatos körülmények között eltűnik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.