Így készült Az Igazság Ligája

Kevés viharosabb filmforgatást ismerünk Az Igazság Ligájáénál, de még a káoszból is sülhetnek ki mesterművek. Nézzük, miken kellett keresztülmennie a stábnak, hogy elkészülhessen az év egyik legmasszívabb blockbustere.
10. Eredetileg a DC nem egy, hanem két Justice League-filmben gondolkodott, két részre szedve a történetet, de végül belátták, hogy mindenki jobban járna, ha a történet lezárásra kerülne rögtön az első moziban. Ez persze nem jelenti azt, hogy később már nem lesz több Az Igazság Ligája-film, de ha lesz is, ott már egy új történet elmesélésébe kezdenek. 
 
9. Zack Snyder figyelve a Batman Superman ellen kapcsán született kritikákra úgy döntött, hogy a franchise eddigi sötétségébe némi fényt is csempészik, és a humor ezentúl már nem számít szitokszónak a DC háza táján. Ezt bizonyítandó már az első előzetesbe is pakoltak laza egysorosokat. 
 
8. Hans Zimmer zeneszerző már a Batman Superman ellen idején azt nyilatkozta, hogy besokallt a szuperhősök világától, és a jövőben nem készít filmzenét ilyen jellegű mozikhoz. A helyét az a Danny Elfman vette át, aki a Tim Burton-féle Batman-filmekben már alkotott maradandót a műfajban. 
 
7. Zack Snyder rendező és Deborah Snyder producer idén márciusban otthagyták a filmet lányuk öngyilkossága miatt. A rendező helyét a Bosszúállókból ismert Joss Whedon vette át, aki amúgy is a DC-nek dolgozott már, hiszen épp a Batgirl film előkészítésével volt elfoglalva. 
 
6. A Wonder Woman nyári sikertörténete is kisebb módosításokat hozott a filmben, ugyanis az utóforgatásokon emiatt kissé megnövelték Diana szerepét, hogy jobban előtérbe tolják a karaktert. 
 
5. Az új rendező természetesen új tervekkel érkezett, amihez jelentős utóforgatásokra volt szükség Londonban és Los Angelesben. A DC ezekre nagyjából 25 millió dollárt költött. 
 
4. Okozott némi kellemetlenséget az is, hogy az utóforgatások idején a Supermant alakító Henry Cavill már a Mission: Impossible hatodik részével volt elfoglalva, amihez jelentős méretű bajuszt növesztett, és a Paramount nem engedte neki, hogy Az Igazság Ligája utóforgatásai kedvéért leborotválja azt. Ben Affleck elmondása szerint így Cavill végig egy hetvenes évekre emlékeztető pornós bajusszal játszotta Superman/Clark Kent szerepét, amit az utómunkák során „radíroznak le” az arcáról. 
 
3. Miután Ben Affleck gengszermozija megbukott, kiderült, hogy még mindig küzd az alkoholizmusával, valamint kilépett az önálló Batman-film rendezői székéből, az a pletyka kezdett terjengeni, hogy a színész Az Igazság Ligájában lesz utoljára látható Batman szerepében. Ugyan az értesülést cáfolták, de azért ne csodálkozzunk, ha pár héttel a film premierje után mégis kiderül, hogy így áll a helyzet. 
 
2. A főgonosz Steppenwolf teljes egészében digitális kreatúra, bár Ciarán Hinds nemcsak a hangját adta, hanem motion capture (amikor a színész mozgását és arcjátékát is bedigitalizálják) eljárással eljátszotta a szerepet, ami nagy segítség volt a lényt CGI-jal elkészítő csapatnak. 
 
1. A maga 121 perces játékidejével ez az eddigi legrövidebb DC-mozi. 
 
2017.11.13
|
(75 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.