Ridley Scott behozta a lemaradást, amit Kevin Spacey lecserélése okozott

Ridley Scottot Hollywood egyik leggyorsabban dolgozó rendezőjének tartják, és ezt jól jelzi, hogy nagyjából fél évvel az Alien: Covenant után el is készült a következő filmjével, pedig csak júniusban kezdte el forgatni.
A mester szerint nagyon ritkán kap olyan forgatókönyvet, amit annyira tökéletesnek tart, hogy ne akarna rajta változtatni, de David Scarpa szkriptje, A világ összes pénze azonban ilyen volt, melynek sztori a következő: a 16 éves John Paul Gettyt elrabolják, és busás váltságdíjat kérnek érte. Édesanyja elmegy segítséget kérni a fiú milliárdos nagyapjától, Jean Paul Gettytől, akinek ugyan a váltságdíj kifizetése nem lenne tétel, ő mégis megtagadja azt. Igaz történet alapján, ami a hetvenes években esett meg. 
 
A szereposztás is pikk-pakk összeállt a rendező fejében, szóval Scott dörzsölhette is a tenyerét, mert minden jel arra mutatott, hogy az Oscar-szezon egyik fontos játékosával állunk szemben. Aztán robbant a bomba: kiderült, hogy a Jean Paul Gettyt elmaszkírozva játszó Kevin Spacey számos szexuális zaklatási botrányban érintett, a film pedig várva várt produkcióból egy kellemetlen kolonccá vált a Sony számára, ám a rendezőnek támadt egy mentő ötlete. Az eredeti 40 millió dolláros költségvetéshez kért még tízmilliót a stúdiótól, hogy az utolsó pillanatban Spacey jeleneteit újraforgassa Christopher Plummerrel, akit eredetileg is akart a szerepre, de lecserélte Spacey-re, mivel a stúdió ragaszkodott egy nagyobb névhez. 
 
Úgy hírlik, Scott annyira gyorsan dolgozik, hogy el fog készülni a december végi amerikai bemutatóra, így a filmje az utolsó pillanatban még jelölhető lesz Oscarra.  
 
(Hazai bemutató: január 25.) 
 
2017.11.28
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.