A pokol bugyrai… „Málenkij robot” – Kényszermunka a Szovjetunióban

állandó kiállítás
Budapest, Ferencvárosi pályaudvar – MNM Málenkij Robot Emlékhely
A Ferencvárosi pályaudvar mellett álló „atombiztos” épületben volt egykor a Magyar Államvasutak légoltalmi óvóhelye és vezetési pontja. A Magyar Nemzeti Múzeum az itt található központi Málenkij Robot Emlékhelyen nemrégiben izgalmas és látványos kiállítást nyitott.
A kiállítás a második világháború után tömegesen elhurcolt nők és férfiak számára állít emléket, mely fotók, plakátok, visszaemlékezések és túlélőktől származó tárgyak segítségével mesél hazánk második világháborús végnapjairól, a kényszermunkára elhurcoltak keserves mindennapjairól és a hazatérés keserédes pillanatairól. A különböző korú látogatókat mobiltelefonos applikáció, multimédiás alkalmazások és múzeumpedagógiai foglalkozások segítik abban, hogy átérezzék a malenkij robotra elhurcoltak százezreinek kilátástalan helyzetét. 
 
A kiállítás csak előzetes regisztrációt követően tekinthető meg keddtől vasárnapig 10 és 16 óra között, a bunkerépület pedig csak csoportosan látogatható, a csoportok a malenkij@mnm.hu címen vagy a 1/327-7703-s számon jelentkezhetnek be.  
2017.12.11
|
(11 kép)


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.