Esterházy Művészeti Díj

Budapest, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, 2017. december 15. - 2018. január 14.
Az idén ötödször meghirdetett Esterházy Művészeti Díj keretében létrejövő kiállításnak ezúttal a Ludwig Múzeum ad teret. Az Esterházy Magánalapítvány által 2009-ben alapított elismerés célja a fiatal, tehetséges magyar művészek felkarolása és a nemzetközi párbeszéd támogatása.
Az egyenként 5000 euróval jutalmazott díjat kétévente, minimum kettő és maximum három 45 év alatti magyar festőművésznek ítéli oda a független szakmai zsűri. A 266 pályázóból 21 művész jutott tovább a második fordulóba, a december 14-én megtartott, megnyitóval egybekötött díjátadón a 2017-es Esterházy Művészeti Díjat ezúttal három művésznek, Ezer Ákosnak, Keresztes Zsófiának és Nagy Imrének ítélte oda a zsűri. A díjra jelölt művészek válogatott alkotásaiból nyílt tárlatot január 14-ig láthatják az érdeklődők.
2017.12.22
|


Játék
Paul Thomas Anderson legújabb filmje lenyűgöző képet fest a kreativitás új útjait felfedező művészről és az ő világát mozgásban tartó nőkről. A rendezőnek ez a második közös munkája Daniel Day-Lewisszal, akinek viszont a hírek szerint ez lesz az utolsó filmje.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.