SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál

Budapest, MU Színház, január 11., 12., 13., 20h
A fesztivál a rövid koreográfiák nyitott és nemzetközi szakmai fóruma, mely a még a szárnyaikat bontogató és a már tapasztalt koreográfusok és táncosok szakmai fejlődését hivatott elősegíteni.
A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2018 januárjában tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált, amelyet idén is négy jelölőkör előzött meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatták be jelentkezésüket. A legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat.
 
A versenyprogram legjobbjait a SzólóDuó 2018 Gálaesten – január 13-án láthatja majd a közönség. 
 
A fesztivál ideje alatt a korábbról már jól ismert kísérőprogramokat is megrendezik. Az Ork-Kota Platform 2018 keretében egyperces táncfilmek lesznek láthatók. A kísérőprogramok részét képezik azok a nyitott, szakmai beszélgetések is, melyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma képviselőitől és a közönségtől egyaránt. Délelőttönként az Orkesztika Alapítvány – MOHA – Mozdulatművészek Házában szakmai workshopok közül lehet válogatni. 
 
2018.01.05
|


Átváltozások deszkára.
Budapest, Lengyel Intézet, szeptember 22., szombat

MORPH.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 21. - november 11.

Simorka Sándor grafikái.
Budapest, Vigyázó Sándor MH, szeptember 20. - október 17.

Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.