2017 filmes legjei

A Pesti Est és az est.hu válogatása
2017 is bővelkedett filmekben, a legjobbakat és a legrosszabbakat ebben a cikkben szedtük sorba. Most azonban jöjjön az, ami a korábbi válogatásunkból kimaradt! Mert tavaly is akadtak a mozivásznon kellemes meglepetések és nagy csalódások, új felfedezettek és nagyszerű alakítások egyaránt.

Kapcsolódó cikkek

Top 3 legjobb gonosz
 
3. Guy Pearce (Megtorlás
 
A tiszteletes olyan, mint a Terminátor: nem lehet megállítani. Egy életen át követi a Dakota Fanning alakította főhősnőt, hogy minél mocskosabb bosszút állhasson rajta. 
 
2. Barry Keoghan (Egy szent szarvas meggyilkolása
 
Egy halk szavú, kissé zavart tinédzser, aki először az ujja köré csavarja Colin Farrell családját, majd módszeresen széttépi őket. Nála senki sem tud félelmetesebben spagettit enni. 
 
1. Hugh Grant (Paddington 2.
 
Grant egy igazi ripacs színészt alakít, aki utál más színészekkel együtt dolgozni. Önéletrajzi ihletés? Imádtuk őt apácaruhában. 
 
Top 3 kellemes meglepetés 
 
3. Széttörve 
 
M. Night Shyamalan karrierjét már teljesen leírtuk, amikor a semmiből lépett elő ezzel a régi, szép időket idéző thrillerklasszikussal, amiben James McAvoy hatalmasat parádézik. 
 
2. Csábítás 
 
A tizedes háreme címmel egyszer már készült egy szuper filmadaptáció Thomas Cullinan híres regényéből, ezért nem gondoltuk volna, hogy Sofia Coppola új változatának lesz értelme, de az éjsötét humorát nem tudtuk nem szeretni. 
 
1. 1945 
 
Török Ferencre hajlamosak voltunk egyfilmes rendezőként tekinteni, lévén a Moszkva tér óta nagyrészt melléfogások jellemezték a karrierjét, de a II. világháború utóhatásait, valamint Rudolf Péter drámaszínészi oldalát bemutató 1945-tel a karrierje új lendületet vett. 
 
Top 3 Csalódás 
 
3. A múmia 
 
Tom Cruise-nak nem szokása pocsék filmekben szerepelni, de itt ez is összejött. A repülőgép-szerencsétlenséget leszámítva az egész film egy nagy rakás szerencsétlenség. És erre franchise-t akartak építeni… 
 
2. Baywatch 
 
Biztosan mi vagyunk naivak, de az előzetesek alapján az év komédiáját vártuk Dwayne Johnsontól és piros fürdőruhás kompániájától. Mit kaptunk helyette? Napozóágyba szorult herezacskót. 
 
1. Hóember 
 
Minden idők egyik legszuperebb krimijéből hogy lehetett egy ennyire összecsapott, kidolgozatlan, sok helyen zavaros mozit összerakni? Pedig Michael Fassbender személyében megvolt az ideális főszereplő… 
 
Top 3 Felfedezett 
 
3. Florence Pugh (Lady Macbeth
 
21 évesen elvitt a hátán egy olyan megrázó erejű, drámai filmet, ami nyolcvan százalékban az ő játékára épült. Ha egyszer láttad az arcát, sosem felejted. 
 
2. Szalay Bence (A Viszkis
 
Ambrus Attilaként Szalay Bence nem sok dialógust kapott fogódzónak, neki nagyrészt csendben, szavak nélkül kellett felépíteni a karaktert, és ezt hibátlanul megoldotta. 
 
1. Borbély Alexandra (Testről és lélekről
 
Ha az Európa Filmdíj valaki számára nem lenne garancia, akkor azt is elmondjuk, hogy Borbély Alexandra hihetetlenül érzékeny és a valós karakterével igencsak szembemenő alakítása szerintünk is az év egyik legjobbja volt. 
 
 
2018.01.08
|


Film premierek

Robin Hood

amerikai kalandfilm, 116 perc, 2018

Lengemesék 2. - Tél a Nádtengeren

magyar animációs film, 90 perc, 2018

BÚÉK

magyar vígdráma, 114 perc, 2018

Bergman 100

norvég-svéd dokumentumfilm, 117 perc, 2018

Amikor lehunyod a szemed

angol horror, 98 perc, 2018

A Grincs

amerikai animációs film, 86 perc, 2018
Játék
Sherlock Holmes, a világ első magándetektívje mindig olyan furcsa volt, hogy az már vicces. Will Ferrell szerencsére nem tiszteli a tekintélyt – egy Saturday Night Live szkeccsben már bebizonyította, hogy milyen volna Holmes, ha ő játszaná.
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Cs
6
P
7
Szo
8
23:50
Végzetes hazugságok
amerikai-lengyel thriller, 2012
23:50
Utolér a múlt
amerikai filmdráma, 2014
23:55
A pokolból
amerikai horror, 2001
00:00
Amerikai Pite 4. - A zenetáborban
amerikai vígjáték, 2005
00:00
Wonder Woman
amerikai fantasztikus akciófilm, 2017
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.