Jubileumi mustra a Kolibriben

9 nap, 18 előadás – Találkozások - 2018. január 21-29.
Fennállásának 25. évfordulója alkalmából a Kolibri Színház nagyszabású showcase programot rendez, amelynek célja, hogy bepillantást nyújtson a színház két és fél évtizedes művészeti tevékenységébe, valamint találkozási lehetőséget teremtsen a művészek, a szakma és a közönség számára.
A Jubileumi mustrán a Kolibri Színház társulata háromszor három napban, korcsoportokra bontva – Small Size Fesztivál a 0-6 éveseknek, Mesék és Opera az 5-12 éveseknek, Platform Shift+ Fesztivál a 12+ korosztálynak – mutatja be széles repertoárjából a színház művészi törekvéseit reprezentáló előadásait.
 
Az előadások után lehetőség nyílik találkozni az alkotókkal és a közreműködőkkel, a szakma képviselőivel, valamint a Kolibri előadásaihoz kapcsolódó könyvkiadókkal és ügynökségekkel. A külföldi vendégprodukciókat magyar és nemzetközi meghívott vendégek részvételével szakmai kerekasztal-beszélgetések követik.
 

 
Az aktuális saját darabokon túl bemutatkoznak a nemzetközi együttműködésekben résztvevő partnerszínházak is: a Ljubljana Puppet Theatre Somewhere Else (Valahol máshol) című előadásával, valamint a portugál Teatro O Bando és a francia Théâtre Massalia This is (not) Europe című koprodukciója. A külföldi vendégfellépők sorát gazdagítja a Dél-Afrikai Köztársaságból érkező Pillow Fort Theatre a legkisebbeknek szóló PATCHWORK című produkcióval és a Rijeka Puppet Theatre, akik a Wanda Lavanda című előadásukat hozzák el az ünnepi rendezvényre. A mustra keretén belül, január 22-én – a magyar kultúra napján, Cseh Tamás születésének 75. évfordulóján – Szevasz, Tamás! – Cseh Tamás emlékest a Kolibriben címmel koncertet tartanak az egykori zenésztársak az Ad libitum együttes, Másik János, és a színház művészeinek közreműködésével.  
 
 
2018.01.12
|


Játék
Az ŰrDongó a Transformers-franchise megújítására vállalkozik, a film a címszereplő robot eredettörténetét meséli el.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.