„Ridley soha nem áll meg, egyfolytában pörög valamin” - Mark Wahlberg

Kevin Spacey lecserélése Ridley Scott A világ összes pénze című filmjében Mark Wahlberg munkarendjét is erősen érintette, hiszen el kellett mennie egy tíznapos utóforgatásra a stábbal karácsony előtt. Erről a szokatlan élményről is mesélt.
Hogyan értesültél a pótforgatásokról? 
 
Ridley nem hívott fel, hanem ott várt a New York-i hotelszobámban, amikor a Megjött apuci 2. sajtóturnéján voltam. Elmesélte, hogy mi a terve, és teljesen logikusnak találtam az érveit. Épp el akartam kezdeni dolgozni egy másik filmen, aminek a producere is vagyok… A meghallgatásokat és a castingot terveztük arra az időszakra, ám végül elköteleztem magam Ridley víziója mellett. Mindenki megértő volt az ismert körülmények miatt, és tisztában voltunk az utóforgatások szükségességével. A következő emlékem pedig már az, hogy ott vagyok a forgatáson, odaköszönök Christopher Plummernek, Ridley pedig bemondja, hogy „És forog a kamera!” 
 
Eredetileg mi vonzott a Getty emberrablási ügy történetében? 
 
Szerintem Fletcher Chase még mindig életben van. Persze ebben nem vagyok száz százalékig biztos. Nem találkoztam vele, és többen is azt javasolták, hogy ne is próbáljam meg. Érdekes, mert amikor először találkoztam Ridley-vel, ő azt mondta róla, hogy Chase volt az, aki előjött azzal az ötlettel, hogy minél nagyobb nyilvánosság elé vigyék az ügyet. Közben meg, ha rákeresel a nevére a Google-ön, egyetlen fotót sem találhatsz róla. Régi CIA-sként, gondolom, tudja, hogyan lehet a dolgokat eltüntetni a netről. Pedig Chase bizonyos értelemben híressé vált a Getty-üggyel, ezért azt gondolhatnád, hogy majd ír róla egy könyvet, aminek ott mosolyog a borítóján, de semmi ilyesmi. Ezzel ellentétben alig találni róla információt, csak a hátteréről tudhatunk valamicskét. Csapatkapitány volt a Harvardon, dolgozott a CIA-nak, és J. Paul Getty jobbkezeként is ismerték. Valószínűleg elintézett Gettynek néhány kellemetlen ügyet. Végül Gailnek is segített. Nagyjából ennyi. 
 
Mi volt számodra a legnagyobb kihívás ebben a filmben? 
 
Ember, őrület volt az egész! (nevet) Akkor kaptam meg a forgatókönyvet, amikor éppen befejeztem egy másik filmet. És Ridley öt nap múlva el akarta kezdeni a forgatást… 
 
Milyen a közös munka Ridley Scott-tal? 
 
Egy megvalósult álom. Emlékszem egy régi interjúra Gary Oldmannel, aki a Hannibal kapcsán mesélt a Ridley-vel való közös munkáról, és egy svájci órához hasonlította őt. Egy tökéletes, pontos gépezet. Soha nem áll meg, egyfolytában pörög valamin. Mindig tudja, hogy mit akar, és azt is, hogy ezt hogyan tudja elérni. 
 
Milyen volt a forgatás hangulata? 
 
Ridley-nek ott az egész film a fejében már azelőtt, hogy akár egyetlen képkockát leforgatna. Színészként azért vagy ott, hogy szolgáld az ő vízióját. Ha alkalmam nyílik együtt dolgozni egy olyan kaliberű filmkészítővel, mint ő, akkor csak figyelek és teszem a dolgon, és igyekszem a lehető legtöbbet tanulni a helyzetből. Szerencsére volt olyan jó fej, hogy minden felmerülő kérdésemre válaszolt még akkor is, ha ezeket kétpercenként intéztem hozzá. (nevet) 
 
Mi van a Getty-sztoriban, ami érdekessé teszi a mai közönség számára is? 
 
Itt van a világ leggazdagabb embere, aki saját magára mos, mert nem akar senkinek fizetni azért, hogy kimossa a szennyesét. És ugyanígy nem akar váltságdíjat fizetni az elrabolt unokájáért sem. Értem az érveit, miszerint nem akar bűnözőkkel alkudozni…, de itt mégis csak valaki élete a tét. Te megtennéd ezt a saját gyermekeddel? Ezt a kérdést többször is felteszi magának az ember a film nézése közben. Ha ismerik az emberek ezt a sztorit, ha nem, az biztos, hogy a moziban izgalmasnak találják majd. 
 
Tulu/Freeman Film
2018.01.22
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.