Tojásfestés egyszerűen... - Bemutatjuk a legújabb trendeket!

Biztosan álmodoztál már a húsvéti kirakatok és az interneten szembejövő képek láttán arról, hogy te is ilyen mesébe illő húsvéti tojásokkal várod a locsolókat vagy dekorálod tavaszhangulatúra a lakást. A nyálcsorgatásnak vége, idén a te hímeseid is tündérszépek lesznek! Mutatunk néhány észbontóan egyszerű tojásfestési technikát és trendet!

Egy Balatonhoz közeli, Kéthely nevű település hagyományteremtő céllal évek óta tojásfát állít. A hatalmas köztéri fára az ünnep közeledtével tavaszváró színpompás díszeket, húsvéti tojásokat aggatnak. Színes hímest pedig bárki hozhat, aki arra jár.

Ha locsolóvárásra adod a fejedet, többféle tojásalapanyagból válogathatsz: a legtartósabb a kifújt üres tojás, az ugyanis nem zápul meg. Egy másik megoldás a főtt tojás, a harmadik verzió pedig a több boltban is kapható műanyag, vagy éppen hungarocell tojás – persze a természetes hatást ezektől ne várd! 
 
Minimál 
 
Manapság menő dolog a művészi egyszerűség, úgyhogy a hímestojásfestést sem kell túlgondolnod. A recept pedig egyszerűbb, mint gondolnád, hiába tűnik szörnyen tökéletesnek a fekete-fehér álomtojás: csak forgasd meg egy bödön fehér, majd egy fóliára random felkent fekete festékben a kifújt tojást! 
 
A fekete sereg 
 
Ha nem volt még elég a sötétségből, akrillal koromszínűre festheted, majd néhány teljesen egyszerű, párhuzamos vagy indokolatlanul kanyargó, tekergő csíkkal, körrel és x-szel varázsolhatod igazán elvonttá és egyedivé a húsvéti dekorációdat! 
 
Kölykös 
 
Nem ciki, ha felnőttként is rajongsz a rajzfilmekért. A szalvéta-, illetve matricatechnika mellett csekély kézügyességgel is megrajzolhatod a kedvenc mesehőseid tojás verzióját. Nyomtass az internetről sablont az alkotáshoz! A mi favoritjaink a jó öreg Angry Birds- és Minyon-karakterek, hiszen alakjuk miatt őket a legkönnyebb tojásra pingálni. 
 
Bohém 
 
Igazán stílusos tojásra vágysz, de nincs kedved festegetni? Akkor ez a te recepted lesz: mártsd bele a tojásokat szürke, halvány rózsaszín vagy tört fehér akrilfestékbe, majd száradás után applikáld rájuk óvatosan a nyár óta a fiók mélyén kallódó csillámtetoválásaidat.  
 
Cuki 
 
Az igazi édesszájúaknak ajánljuk a cukorgolyókkal színezett tojást: Kend be tapétaragasztóval a tojást, és ragaszd tele szivárványszínű tortadrazséval! Csak aztán vigyázz, nehogy a gyerekek édességnek nézzék! 
 
Kézműves 
 
Ugyancsak a tapétaragasztó a kulcs a tavaszi hangulatú, hímzőfonallal tekercselt hímeshez is: az alapot itt sem kell festened, hiszen semmi nem fog kilátszani a tojás eredeti színéből – elég, ha csak bekened tapétaragasztóval és óvatosan körbetekered változatos színű hímzőfonallal. 
 
Naturalista 
 
A természet szerelmeseinek kedvez az egyik legújabb tojásdivat: a jelszó „semmi faxni” – az idei trend követői ugyanis a szépen megtisztított húsvéti tojásokat nem festik, nem lakkozzák, csak egészen egyszerűen egy masnival és egy friss virággal szalagozzák fel. Nem is kell több!  
 
Galaxistojások 
 
Aki azonban mégis inkább az extrémebb dolgokhoz vonzódik, az a galaxistojásokkal találhatja meg a boldogságot az idei húsvéti trendek között. Ennek a festési metódusnak az alapja egy kékesfeketére színezett tojás, amit aztán rövid száradási idő után ízlés szerint arany, lila és türkiz festékkel foltozhatsz, fehérrel pöttyözhetsz, esetleg megszórhatod csillámporral… és már kész is a saját univerzumod!  
 
Pesti Est-tipp:
 
Nem csak bolti festékkel színezheted a tojásokat. A természetesség hívei akár a kedvenc zöldségeikkel, gyümölcseikkel is megfesthetik a húsvéti hímeseket. A céklás vízben főtt tojás lila, a curryben főtt élénksárga lesz, a hagyma vöröses árnyalatot ad, az áfonya pedig kékké varázsolja a levében áztatott tojást. 
 
Kurcz Orsi
2018.03.26
|


Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.