Programok hétvégére

2018. április 19-22.
Vasárnap ünnepeljük a Föld napját, ha lehet, tegyük mindezt a szabadban! A kimozdulásra ezúttal is számos nagyszerű program csábít, többek között könyvfesztivál, jégkorong-vb, állásbörze, önkéntes parkszépítés, Szent György-napi játszóház, bazári séta, filmvetítés is várja hétvégén a fővárosiakat.

Kapcsolódó cikkek

Védőháló Budapest 2018 Kiállítás
Magyar Vasúttörténeti park  
április 19–22.  
www.vedohalobudapest.hu 
 
A négynapos rendezvény célja, hogy új megközelítéssel gyűjtse össze a vállalkozások és a nagyközönség számára a munkahelyi és otthoni egészségünk, biztonságunk valamint környezetünk megóvásának eszközeit, módszereit és szolgáltatásait. 
 
25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 
Millenáris  
április 19–22.  
www.bookfestival.hu 
 
A negyedszázados rendezvény idei díszvendége: Daniel Kehlmann és Szerbia. Részletek és letölthető programfüzet elérhető a fesztivál honlapján. Ingyenes! 
 
Állásbörze Újpalotán
Újpalotai Közösségi Ház 
április 20., 10–13h
xvmedia.hu/event/allasborze-3
 
Állásbörzét szervez április 20-án a Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája Újpalotán, a szervezők a rendezvényre életkortól és lakhelytől függetlenül minden látogatót szeretettel várnak. Ingyenes! Bővebben >>
 
Bagdy Emőke: A lelki élet furfangjai, fondorlatok és kerülőutak a lelki életben 
Óbudai KK – 3K  
április 20-án 18h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Az előadás kinyitja az ismeretlen világ ajtaját, bevezet a lelki labirintusba. Megismerkedünk a hasítás, idealizálás, devalválás, elfojtás, tagadás, annullálás, projekció, azonosulás, elaboráció és szublimáció erőivel, elemezzük az álom, fantázia és kreativitás lelki útjait. Jegyár: 2000 Ft.  
 
Miénk itt a Park! – tavaszi önkéntes parkszépítés 
Népliget  
április 21-én 10h  
www.fokert.hu/mip2018 
 
Cserjeültetés, padfestés, valamint a kerti utak gyöngykaviccsal történő felújítása. 
 
Cirkuszi Világnap
Fővárosi Nagycirkusz
április 21., 10h
www.fnc.hu
 
Idén április 21-én ünnepeljük a Cirkuszi Világnapot, amely alkalmából sok színes programmal várja a Fővárosi Nagycirkusz látogatóit. A 11:00, 15:00 és 19:00 órakor kezdődő előadások előtt egy órával egy bemutató keretében artisták, bohócok és cirkuszi állatok lepik el a Fővárosi Nagycirkusz előtti teret, ahol bárki kipróbálhatja ügyességét és bátorságát a cirkuszi eszközök segítségével a cirkuszi játszóházban. Ezenkívül ebből az alkalomból a cirkuszművészetet hirdető óriásplakátok borítják be Budapestet, amelyek egytől egyig e művészeti ág közösségi-társadalmi értékeire hívják fel a figyelmet.
 
Szent György-nap a Csobánka téren 
Óbudai KK – Békásmegyeri KH  
április 21-én 14h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Vándor-játszóház, a Kiskalász zenekar koncertje, képes-bábos előadás és zászlóforgatás, Herczku Ági és a Banda várja az érdeklődőket. Bővebben >>
 
A főváros ékszerdoboza – séta a Várkert Bazárban 
Várkert Bazár  
április 21-én 15h  
www.varkertbazar.hu 
 
Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók! Jegyár: 1500 Ft.  
 
British Museum: Hokuszai – A nagy hullámon túl 
Várkert Bazár  
április 21-én 16h  
www.varkertbazar.hu 
 
A Japánban, Franciaországban és Nagy-Britanniában forgatott látványos ismeretterjesztő film elsősorban Hokuszai munkásságára és életére fókuszál, bemutatva a bezárkózó Japán titokzatos és egzotikus világát is. Jegyár: 1600 Ft. 
 
Adigzsi a Tuva Sámán – Kanalas Éva filmje
Uránia 
április 21., 19h 
www.urania-nf.hu
 
„Sorsa már születésekor eldöntetett, a nézéséről tudták, hogy Csajákcsi-kám lesz.” Az archaikus és napjainkban is élő tuva sámán-hagyomány Ojun nemzetségbéli Sii-oglu Adigzsi tuva kám mindennapi sámántevékenysége a Szaján és a Tangdi-óla hegyláncai között élő őslakos tuva családok körében. Oroszországi Föderáció, Tuva Köztársaság. Belső-Ázsia, Dél-Szibéria. Kanalas Éva néprajzi dokumentumfilmjének premierje. Jegyár: 3000 Ft. 
 
Jégkorong Világbajnokság 2018 
Papp László Bp Sportaréna  
április 22–28.  
www.budapestarena.hu 
 
A magyar válogatott 2013 után ismét hazai jégen játszik felnőtt világbajnokságon. A magyar jégkorong-válogatott 2008-ban és 2015-ben is kiharcolta már a feljutást a világ legjobbjai közé, ennek hazai pályán, a Papp László Budapest Sportarénában feltehetően telt ház és a világ egyik legjobb szurkolótábora előtt ismét nekirugaszkodhat a csapat. 
 
A Föld napja
április 22.
www.fna.hu/afoldnapja
 
A Föld napjához kapcsolódó programokról itt olvashatsz bővebben >>
 
 
 
2018.04.18
|


Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.