Programok hétvégére

2018. április 19-22.
Vasárnap ünnepeljük a Föld napját, ha lehet, tegyük mindezt a szabadban! A kimozdulásra ezúttal is számos nagyszerű program csábít, többek között könyvfesztivál, jégkorong-vb, állásbörze, önkéntes parkszépítés, Szent György-napi játszóház, bazári séta, filmvetítés is várja hétvégén a fővárosiakat.

Kapcsolódó cikkek

Védőháló Budapest 2018 Kiállítás
Magyar Vasúttörténeti park  
április 19–22.  
www.vedohalobudapest.hu 
 
A négynapos rendezvény célja, hogy új megközelítéssel gyűjtse össze a vállalkozások és a nagyközönség számára a munkahelyi és otthoni egészségünk, biztonságunk valamint környezetünk megóvásának eszközeit, módszereit és szolgáltatásait. 
 
25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 
Millenáris  
április 19–22.  
www.bookfestival.hu 
 
A negyedszázados rendezvény idei díszvendége: Daniel Kehlmann és Szerbia. Részletek és letölthető programfüzet elérhető a fesztivál honlapján. Ingyenes! 
 
Állásbörze Újpalotán
Újpalotai Közösségi Ház 
április 20., 10–13h
xvmedia.hu/event/allasborze-3
 
Állásbörzét szervez április 20-án a Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája Újpalotán, a szervezők a rendezvényre életkortól és lakhelytől függetlenül minden látogatót szeretettel várnak. Ingyenes! Bővebben >>
 
Bagdy Emőke: A lelki élet furfangjai, fondorlatok és kerülőutak a lelki életben 
Óbudai KK – 3K  
április 20-án 18h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Az előadás kinyitja az ismeretlen világ ajtaját, bevezet a lelki labirintusba. Megismerkedünk a hasítás, idealizálás, devalválás, elfojtás, tagadás, annullálás, projekció, azonosulás, elaboráció és szublimáció erőivel, elemezzük az álom, fantázia és kreativitás lelki útjait. Jegyár: 2000 Ft.  
 
Miénk itt a Park! – tavaszi önkéntes parkszépítés 
Népliget  
április 21-én 10h  
www.fokert.hu/mip2018 
 
Cserjeültetés, padfestés, valamint a kerti utak gyöngykaviccsal történő felújítása. 
 
Cirkuszi Világnap
Fővárosi Nagycirkusz
április 21., 10h
www.fnc.hu
 
Idén április 21-én ünnepeljük a Cirkuszi Világnapot, amely alkalmából sok színes programmal várja a Fővárosi Nagycirkusz látogatóit. A 11:00, 15:00 és 19:00 órakor kezdődő előadások előtt egy órával egy bemutató keretében artisták, bohócok és cirkuszi állatok lepik el a Fővárosi Nagycirkusz előtti teret, ahol bárki kipróbálhatja ügyességét és bátorságát a cirkuszi eszközök segítségével a cirkuszi játszóházban. Ezenkívül ebből az alkalomból a cirkuszművészetet hirdető óriásplakátok borítják be Budapestet, amelyek egytől egyig e művészeti ág közösségi-társadalmi értékeire hívják fel a figyelmet.
 
Szent György-nap a Csobánka téren 
Óbudai KK – Békásmegyeri KH  
április 21-én 14h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Vándor-játszóház, a Kiskalász zenekar koncertje, képes-bábos előadás és zászlóforgatás, Herczku Ági és a Banda várja az érdeklődőket. Bővebben >>
 
A főváros ékszerdoboza – séta a Várkert Bazárban 
Várkert Bazár  
április 21-én 15h  
www.varkertbazar.hu 
 
Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók! Jegyár: 1500 Ft.  
 
British Museum: Hokuszai – A nagy hullámon túl 
Várkert Bazár  
április 21-én 16h  
www.varkertbazar.hu 
 
A Japánban, Franciaországban és Nagy-Britanniában forgatott látványos ismeretterjesztő film elsősorban Hokuszai munkásságára és életére fókuszál, bemutatva a bezárkózó Japán titokzatos és egzotikus világát is. Jegyár: 1600 Ft. 
 
Adigzsi a Tuva Sámán – Kanalas Éva filmje
Uránia 
április 21., 19h 
www.urania-nf.hu
 
„Sorsa már születésekor eldöntetett, a nézéséről tudták, hogy Csajákcsi-kám lesz.” Az archaikus és napjainkban is élő tuva sámán-hagyomány Ojun nemzetségbéli Sii-oglu Adigzsi tuva kám mindennapi sámántevékenysége a Szaján és a Tangdi-óla hegyláncai között élő őslakos tuva családok körében. Oroszországi Föderáció, Tuva Köztársaság. Belső-Ázsia, Dél-Szibéria. Kanalas Éva néprajzi dokumentumfilmjének premierje. Jegyár: 3000 Ft. 
 
Jégkorong Világbajnokság 2018 
Papp László Bp Sportaréna  
április 22–28.  
www.budapestarena.hu 
 
A magyar válogatott 2013 után ismét hazai jégen játszik felnőtt világbajnokságon. A magyar jégkorong-válogatott 2008-ban és 2015-ben is kiharcolta már a feljutást a világ legjobbjai közé, ennek hazai pályán, a Papp László Budapest Sportarénában feltehetően telt ház és a világ egyik legjobb szurkolótábora előtt ismét nekirugaszkodhat a csapat. 
 
A Föld napja
április 22.
www.fna.hu/afoldnapja
 
A Föld napjához kapcsolódó programokról itt olvashatsz bővebben >>
 
 
 
2018.04.18
|


Játék
A „dobok szamurájai” már Magyarországon is visszatérő vendégeknek számítanak, és ezúttal négy koncertet is adnak Budapesten.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.