Daniel Kehlmann a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Budapest, Millenáris, 2018. április 19 - 22.
A Thomas Mann-díjas író sikere huszonéves kora óta töretlen az irodalomban, és ma a kortárs német irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja. Tyll című legújabb regényét Budapesten is bemutatja a 25. Nemzetközi Könyvfesztiválon.
Az elmúlt években Magyarországon is nagy sikert arattak Daniel Kehlmann írásai, pont néhány hete mutatták be a Hatszín Teátrumban a Szenteste című darabját. Tavaly októberben jelent meg a múltban játszódó Tyll című regénye, amelyben a főhős egy boszorkányperbe fogott molnár fia, Tyll Ulenspiegel, aki vásári mutatványosként járja be a korabeli Európát. A sorok közül sugárzik az életöröm és a sajátos humor. A Könyvfesztiválon 19-én (csütörtök) Lévai Balázs, 21-én (szombat) pedig Grecsó Krisztián beszélget az íróval a kötetről. A budapesti könyvbemutatón lehetőség lesz dedikáltatni is a Magvető Kiadó standjánál. Kehlmann regényeit Fodor Zsuzsa fordítja magyarra.
2018.04.18
|


Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.