Programok a hosszú hétvégére

2018. április 28.-május 1.
Elérkezett a május 1-je, amit idén négynapos hosszú hétvégével ünnepelhetünk! A Városligetben klasszikus majálist tartanak, míg a szentendrei Skanzenben a hatvanas évek elevenednek meg újra! Ezenfelül is lesz még egy csomó izgalmas program: Felfedezők Napja, futófesztivál, séta és felolvasószínház is szerepel ajánlónkban.
Atlantic Flight – Vízi cirkusz 
Fővárosi Nagycirkusz  
április 27.–május 1. 15h, április 28–29. 11h  
www.fnc.hu 
 
Az Atlantic Flight – Nagy cirkuszi utazás című műsor csodás szökőkútjátékával és szemkápráztató lézerfényeivel, a folyamatosan mozgó és átalakuló porondra fellépő artisták hihetetlen mutatványaival egy csodálatos és felejthetetlen show-műsorba csábít. 
 
Fenntarthatósági Témahét 
Klebelsberg Kultúrkúria  
április 27-ig  
www.kulturkuria.hu 
 
Fenntarthatósági Témahét program, melynek célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. 
 
ArcMás – Dolák-Saly Róbert 
Óbudai KK – 3K  
április 27-én 19h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Barabás Éva vendége ezúttal Dolák-Saly Róbert lesz, aki magát őstehetségnek tartja, mondván, hogy ő is rendelkezik olyan képességekkel, amikkel egy ősember, kivéve persze a rénszarvasvadászatot. A zenész, színész, író és sok egyéb mellett humorista előrejelzése szerint arról fog beszélni, amiről megkérdezik. Jegyár: 1000 Ft.  
 
Jégkorong Világbajnokság 2018 
Papp László Bp Sportaréna  
április 27–28.  
www.budapestarena.hu 
 
A magyar válogatott 2013 után ismét hazai jégen játszik felnőtt világbajnokságon. A magyar jégkorong-válogatott 2008-ban és 2015-ben is kiharcolta már a feljutást a világ legjobbjai közé, ennek hazai pályán, a Papp László Budapest Sportarénában feltehetően telt ház és a világ egyik legjobb szurkolótábora előtt ismét nekirugaszkodhat a csapat.  
 
Felfedezők Napja – Középpontban az Éghajlatváltozás!
Millenáris B csarnok 
április 28-án  
www.millenaris.hu 
 
Ismerje meg a tudományos expedíciók sajátos világát, kóstoljon bele az expedíciók nyújtotta élményekbe, találkozzon a kutatókkal, tegye próbára képességeit, tapasztalja meg, hogyan boldogulna egy expedíción. Ingyenes!  
 
A főváros ékszerdoboza – séta a Várkert Bazárban 
Várkert Bazár  
április 28-án 15h  
www.varkertbazar.hu 
 
Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók! Jegyár: 1500 Ft.  
28-án 16h Raffaello: A festőfejedelem – ismeretterjesztő film. 
 
Óbudai Futófesztivál 
április 28–29.  
www.obudaifutofesztival.hu 
 
A szervezők szándéka, hogy mindenki rajthoz tudjon állni, szülők együtt tudjanak futni gyermekeikkel, mert a közös sportolás és a mozgás rendkívül nagy élményt nyújt. 
 
Játékosok napja 3.0 
Kiscelli Múzeum  
április 29-én 10h  
www.kiscellimuzeum.hu 
 
A Játszóház Projekt közreműködésével megelevenedik a Kiscelli Múzeum oratóriuma, ahol a legújabb és legnépszerűbb mai társasok kipróbálására lesz lehetősége játékos kedvű felnőtteknek, gémereknek és gyerekeknek egyaránt. Jegyár: 800-1600 Ft.  
 
Élő kötet nem marad 

Vígszínház  
április 28-án 19.30  
www.vigszinhaz.hu 
 
Felolvasószínház és beszélgetés. Közreműködik: Eszenyi Enikő, Hegedűs D. Géza, Lukács Sándor, Csapó Attila, Forgách András. 
 
IV. Városligeti Majális 
Városliget  
április 28.–május 1.  
www.budapestfeszt.hu  
 
A IV. Városligeti Majális felhőtlen szórakozást kínál az egész családnak! A kicsiket egész délelőtt gyermekprogramokkal kötjük le, a felnőttek találkozhatnak a legismertebb és legelismertebb sztárokkal. Idén is a legfinomabb falatok, italok, a legszínesebb vidámpark várja a látogatókat. Ingyenes!
 
Vasárnapi séta és koncert a Károlyi-palotában 
Petőfi Irodalmi Múzeum  
április 29-én 15h  
www.pim.hu 
 
A séta során a vendégek megismerhetik a klasszicista palota és az egyik leghíresebb magyar főnemesi család, a Károlyiak évszázadokon átívelő történetét. Jegyár: 1900 Ft. 
 
Hétfő délután: Az I. világháborút követő forradalmak 
Benczúr Ház  
április 30-án 15h  
www.benczurhaz.hu 
 
Dr. Tóth József történelemtanár előadása. Jegyár: 400 Ft. 
 
Ökokör 
Klebelsberg Kultúrkúria  
április 30-án 18h 
www.kulturkuria.hu 
 
„Szeretnénk egészségesek lenni, és úgy élni, hogy a legkevésbé ártunk vele magunknak és a környezetünknek.” Az Ökokör Kamra foglalkozásait vezeti: Palotai Zsuzsa. Ingyenes!  
 
Szökik a málna 
Három Holló 
április 30-án 20–22h
www.facebook.com  
 
„Minden lekváros kenyér. Minden elavult.” Színházi akció a trivialitás és a megszabadulásvágy között. Mi lesz. Velünk? Szánalmas képek a csapdába esettekről. Alkotók, előadók: Kalocsay Mercedes, Petrik Andrea, Hajduk Károly, Vass Imre. Live act: Lajkó András Bence. Produkciós asszisztens: Aradi Regina Anna. Koncepció: Zsalakovics Anikó. Jegyár: 1500 Ft  
 
Skanzen Majális 
Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen),  
április 30.–május 1.  
www.skanzen.hu 
 
A programok visszahozzák a hatvanas évek játékait, felszállhattok a Skanzen Roburra, és korabeli outfitben rophatjátok a táncházban vagy a koncerteken. Bővebben >>
 
2018.04.24
|


Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.