„Egy film, amit majd büszkén mutathatok meg a gyerekeimnek” - Evangeline Lilly

Evangeline Lillyt a Lost – Eltűntek című sorozatban ismerte meg a világ, majd A hobbit-trilógia harcos tündéjeként szerzett magának újabb rajongókat. Újabban a Marvel-univerzum is igényt tart a szolgálataira, és ennél jobb nem is történhetett volna velünk.

39 éves.

 

Modellként kezdte a karrierjét.

 

Két gyermek édesanyja.

Milyen érzés a Marvel-univerzum részévé válni? 
 
Az a vicces az egészben, hogy mielőtt a részévé váltam volna, kívülről hatalmasnak, sőt gigászinak tűnt. Viszont amikor kijöttem a moziból az első Hangya vetítéséről, az egész hatalmasság elolvadt bennem: egyszerűen csak büszke voltam arra, hogy én is dolgozhattam egy igazán jó filmen, egy olyanon, amit egyszer majd büszkén mutathatok meg a gyerekeimnek. Ez egy olyan mozi, amit a kritikusok vagy a közönség véleményétől függetlenül mindig szeretni fogok, és örökké büszke leszek rá. Színészként, azt hiszem, ez a legtöbb, amit egy filmtől várhatok. 
 
Mi vonzott a folytatásban? 
 
Elsősorban az, hogy újra magamra ölthessem a jelmezt. Vicces, hogy már körülbelül két-három hónappal az első film befejezése után megvoltak az első jelmezpróbák, aminek már három és fél éve. Persze ezt leszámítva is izgalmas volt újra Hope bőrébe bújni, ugyanis az első részben a karakter nagy érzelmi ívet járhatott be. 30 éven át volt megsértődve az apjára, és ez kívülről kissé rideggé és keserűvé tette. Aztán a film végén ez az érzés elolvadni látszott, és végre eljött az alkalom, hogy rendezhesse a konfliktusait az apjával. Ez lehetőséget adott rá, hogy a folytatásban új helyzetben találkozhassunk a karakteremmel, úgy, hogy már sokkal kényelmesebben érzi magát a bőrében, és ki meri mutatni az érzelmeit. 
 
Jó volt újra Michael Douglasszel dolgozni? 
 
Már elsőre is nagyszerű élmény volt, szóval örültem, hogy újra vele forgathatok. Amikor először találkoztam vele, természetesen tisztában voltam azzal, hogy kicsoda ő, de számomra nem lengte körbe a filmes legendák misztikuma és varázsa. Erről nem ő, hanem én tehetek: egyszerűen nem láttam túl sok filmjét. Nem vagyok óriási film- és tévénéző, rengeteg klasszikust nem láttam. Szóval, amikor először találkoztunk, nem voltak prekoncepcióim: egyszerűen csak odamentem hozzá, és összeismerkedtünk. Ahogy elkezdődött vele a közös munka, minden megváltozott. Amint kimondták, hogy „Felvétel!”, mintha hirtelen megváltoztak volna a levegő molekulái körülöttünk. Abban a pillanatban odakerültem Hank Pym és Hope Van Dyne világába. Ezt nem tudja elérni bármelyik színész, ehhez hatalmas tehetség kell. Minden színésznek más a munkastílusa, és nem minden stílus passzol egymáshoz. Szerencsések vagyunk, hogy a mi stílusunk ennyire klappolt. Ő annyira jó, hogy borzasztó nehéz mellette rosszul játszani. A játéka minősége téged is felemel. 
 
Ezúttal egy másik legenda is volt a forgatáson Michelle Pfeiffer személyében… 
 
Az első Hangya forgatása idején rengeteg alkalommal előkerült Janet Van Dyne neve. Mondtam is a Marvelnek, hogyha valaha is szerepelni fog a karakter a filmekben, mindenképp adják a szerepet Michelle Pfeiffernek. Egyszerűen szerettem volna, hogy Michelle játssza a filmbéli anyukámat. Nemcsak ő a földkerekség egyik leggyönyörűbb nője, hanem nem mellékesen hatalmas tehetség, ráadásul ő volt a Macskanő, az egyetlen szuperhős, aki kapcsán fantáziáltam arról, hogy milyen lenne a bőrébe bújni. Már nyakunkon volt a második rész forgatása, amikor egyszer csak közölték velem, hogy tényleg Michelle játssza majd Janet szerepét. A vicces az, hogy ennek tényleg semmi köze az én kérésemhez, de akaratukon kívül teljesítették a nagy álmom. 
Tulu/Fórum Hungary
2018.07.23
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.