Ryan Goslinggal testközelből élhetjük át az első Holdra szállást

Neil Armstrong volt az első ember, aki egy legendás küldetés során azt a lehetőséget kapja, hogy a Holdra szálljon. Az első ember című film az űrhajós felkészülésére, és magára a nem mindennapi feladatra fókuszál: egyszerre ismerhetjük meg benne Armstrongot, a hallgatag embert és a rátermett űrhajóst.
A Whiplash és a Kaliforniai álom hihetetlen sikere után a többség arra számított, hogy Damien Chazelle rendező marad az ismert terepen, és újfent valami zenei témájú mozival áll elő, ám ehhez képest a koncerttermekből egyenesen kilőtt a világűrbe. A Kaliforniai álom forgatásán olyan jó munkakapcsolata alakult ki Ryan Goslinggal, hogy őt kérte fel Az első ember főszerepére, ami már csak azért is különleges lesz Chazelle pályáján, mert a forgatókönyvét az eddigi gyakorlattal szemben nem ő írta. A projekttel korábban kacérkodott Clint Eastwood is, és az ő kihátrálása után landolt Damien Chazelle-nél a szkript, amibe rögtön beleszeretett. 
 
Az első hírek még egy hagyományos életrajzi filmről szóltak, ám később kiderült, hogy a film főképp magára az elhíresült Holdra szállásra, valamint az akörüli időszakra fókuszál majd, és a látványfilmek szerelmesei is megkapják benne a magukét: Az első ember egy részét IMAX kamerákkal rögzítették, hogy bitangul mutassanak a legeslegnagyobb mozivásznakon is. 
 
(Hazai bemutató: október 18.) 
 
2018.08.21
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.