Egészség mindenekfelett!

Rendelj kínait - 49. rész
Galéria (13 kép)
Szerencsére ma már a technika is lehetőséget ad arra, hogy többet törődjünk magunkkal és az egészségünkkel. A lázmérés többé már nem tortúra még gyerekkel sem, és az edzésben, illetve az azt követő regenerálódásban is segítségünkre lehetnek a legújabb speciális eszközök. Mutatjuk, mik ezek!
Xiaomi iHealth lázmérő – Gyorsan, pontosan 
 
Már jó pár éve kivonták a higanyos lázmérőket a magyar piacról, ami bölcs, ám talán elhamarkodott döntés volt. A családban azóta nagyon vigyázunk a régi darabokra, hisz sokkal jobban mérnek, mint a digitális társaik. Illetve azokból is létezik használható, csak általában nagyon drágák. A kiváló Xiaomi lázmérő szerencsére jutányos áron érhető el, és tudásban is meghaladja konkurenseit. Az eredményeket nagyon gyorsan megjeleníti, így a gyerekeknek nem kell hosszú tízpercekig könyörögni, hogy maradjanak egy helyben a művelet alatt. Az eszközt elég csak a homlok felé irányítani, majd megnyomni a gombot. Az eredményt rögtön megkapjuk, és ha ez indokolt, máris szaladhatunk az orvoshoz. 
 
Két darab AAA méretű elemmel működik, amivel akár 3000 mérést is végezhetünk. Az eszközt nem feltétlenül kell lázmérésre használni, akár a szobán vagy a lakáson kívüli tárgyak hőmérsékletét is könnyedén ellenőrizhetjük vele. A mért értéket LED-ek segítségével, tizedes pontossággal jeleníti meg. A maximális szórása +/- 0,2 Celsius fok, ami megfelelő betegségmegelőző célokra is. A készüléknek egyszerűségében és pontosságában rejlik a legnagyobb előnye. Sokkal kényelmesebb használni, mint a hagyományos, hónaljba dugós orvosi termékeket, ráadásul az árazásuk is nagyon hasonló, potom 6000 forint, ami nem sok pénz egy ilyen kütyüért. 
 
Link >>
 
Yunmai Mini okosmérleg – Mérj és monitorozz! 
 
Az okoskiegészítők magukban nem teszik egészségessé az életmódunkat, de nagyban hozzájárulnak az ilyen jellegű életmódváltáshoz. Egy okosóra sem fut le 15 kilométert a viselője helyett, de szól, hogy ezt kéne tenni. A mérlegekkel is hasonló a helyzet: nem fogyaszt, csak elülteti a fejünkben a gondolatot, hogy valamin változtatni kellene. Egy okosmérleg nemcsak tömeget mér, hanem testzsírszázalékot is, ami egy igen beszédes mutató, ténylegesen azt „mondja meg”, hogy küszködünk-e túlsúllyal. Az applikációban mentésre kerülnek az adatok, így figyelemmel követhetjük a fejlődésünket. Akár az Apple Health alkalmazással is tud szinkronizálni, de más, harmadik féltől származó szoftverrel is működik. Táplálkozásunk pozitív irányba való változását segíti elő a Yunmai okosmérleg, a 8300 forintos árért cserébe lehetőséget kapunk az egészségesebb életmódra. 
 
Link >>  
 
Xiaomi masszírozó – Edzés utáni feltöltődés 
 
A masszírozás lehet az edzésünk része, hiszen majdnem annyira fontos, mint a bemelegítés vagy a nyújtás. Az izmok átmozgatása a feladata a lepke alakú kütyünek, amit maradéktalanul meg is tesz. Ez nem egy bazári „fogyipillangó”, senki sem állítja, hogy megváltozik ettől az életed, de kétségkívül hasznos. Négyféle masszírozó módot tud, és egy harmincas osztású skálán lehet az erősségét állítani. Különlegessége, hogy még fel is tud fűteni, így a használata még kellemesebb. Napi 15 perc az ajánlott masszírozási idő, és ennyi üzemelés mellett akár ugyanennyi napot el is megy egy töltéssel. Nem a legolcsóbb eszköz, de ha edzés után beáll valamink, akkor nagyon hasznos. 14 000 forintba kerül, de a testünk mindenképpen meg fogja köszönni ezt a beruházást. 
 
Link >>
 
Egészségügyi fagyasztó tasak – Sérülések ellen 
 
Sokszor megfigyelhetjük, hogy focimeccsek alatt, ápoláskor az orvosi stáb milyen profi jeges tömlőt szorít a sérülésre. Bár ezt meg lehet oldani fagyasztott borsóval is, de talán egy fokkal „tudományosabb” ilyen specifikus eszközt használni. Szerencsére a termékért nem kérnek sokat, ezért érdemes elgondolkodni a beszerzéséről. A főként gumiból készült tömlő hatalmas száján tudjuk betölteni a jégkockákat. A háromnegyedéig kell megpakolni, és úgy rászorítani a sérülésre. Ha biztosra akarunk menni, akkor egy kis időre oda is kötözhetjük, de vigyázni kell, hogy ne okozzon fagyási sérülést. A jeges borogatás enyhíti a fájdalmat, csökkenti a gyulladást és megakadályozza a dudor képződését. A 900 forintos árcédula annyira barátságos, hogy rögtön többet is érdemes belőle rendelni. 
 
Link >>
 
 
www.rendeljkinait.hu
2018.09.27
|
(13 kép)


Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.