Design Hét Budapest 2018

Budapest, október 5 - 19.
A fennállásának tizenötödik évét ünneplő Design Hét Budapest egy több mint százötven eseményt magában foglaló, tizenöt napos eseménysorozat október 5. és 19. között, mely a társadalmi hasznosságon túl a design gazdasági jelentőségére is kiemelt hangsúlyt helyez.
A Design Hét Budapest rendezvénysorozatot a Magyar Formatervezési Tanács azzal a szándékkal hívta életre 2004-ben, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában, a design iránti bizalom növelésében és a terület szereplői közötti kommunikációban. A programsor elsődleges célja, hogy a gazdasági döntéshozók és a hazai vállalkozások figyelmét a designban rejlő lehetőségekre irányítsa, és bemutassa, hogy az üzleti folyamatokba és a vállalati kultúrába beépülő design milyen módokon képes olyan új minőséget és többletértéket teremteni, amely a versenyképességet növeli, és lépéselőnyt biztosít a többi piaci szereplővel szemben hazai és nemzetközi viszonylatban is.  
 
Pontosan ezért a programsorozatban egyaránt megtalálhatók a nagyközönség számára szervezett események (kiállítás-megnyitók, gyermekprogramok, tematikus túrák, műhelylátogatások), szakmabelieket érintő rendezvények, illetve olyan elemek, melyek kifejezetten a gazdasági döntéshozókat segítik munkájukban. A szervezők a saját szervezésű programokon túl lehetőséget nyújtanak a legkülönbözőbb szakmai partnerek (múzeumok, intézmények, iskolák, üzletek, designstúdiók, galériák, stb.) önálló bemutatkozására is. 
 
A szervezés során a Design Hét Budapest munkatársai a műfaji változatosságra is törekednek, így a rendezvénysorozatban a design legkülönfélébb megvalósulási formái is megtalálhatóak, a formatervezéstől a divatig, a belsőépítészettől a tervezőgrafikáig, a service designtól az UX/UI designig, a hazai design ökoszisztéma szinte minden fontos szereplőjét bevonva az eseménysorba. 
 
2018.10.01
|


Urmai László kiállítása.
Budapest, Kispesti Munkásotthon MH (KMO), október 26. - november 28.

Puklus Péter: Hős anya - Alcím.
Budapest, Glassyard Gallery, október 26. - december 8.

Munka / Work (Marx200).
Budapest, AQB Sound Studio, október 25. - november 25.

Játék
1977. A fiatal amerikai Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozzon a nagyhírű Markos Tanz Companyhoz. Ahogy megérkezik, a társulat egy másik tagja, Patricia titokzatos körülmények között eltűnik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.