„A Kaliforniai álom tökéletes felkészülést jelentett mindnyájunknak” - Ryan Gosling

Ryan Gosling a szótlan, rejtélyes és jóképű hollywoodi félistenek mintapéldánya nem is találhatott volna magának testhez állóbb szerepet Neil Armstrongénál. Az első ember című filmjében felszáll a világűrbe, és meg sem áll addig, hogy a Holdra lépjen.
Utánajártál azoknak az elméleteknek, melyek szerint sosem jártunk a Holdon? 
 
Igen, megtettem. Azok az elméletek, amik szerint jártunk, sokkal meggyőzőbbek voltak. 
 
Nehéz volt eljátszanod olyasvalakit, aki egy másik éra szülötte volt? 
 
Neil egyértelműen ahhoz a korszakhoz tartozott, amiben megismerte őt a világ, de mindenekelőtt egy nagyon önelemző, befelé forduló, a privát életét mindig őrző férfi volt. Pont az volt a legnehezebb az eljátszásában, hogy egyszerre kellett tiszteletben tartanom ezen tulajdonságait és értékeit, ugyanakkor mégis valahogy úgy megmutatnom az érzéseit, hogy az a nézők számára is érdekes legyen. 
 
Szinte ugyanaz a stáb készítette a filmet, akikkel a Kaliforniai álmot is forgattad… 
 
Ez a film elképesztő kihívást tartogatott, és jól jött hozzá, hogy már volt egy összeszokott csapatunk. A Kaliforniai álom tökéletes felkészülést jelentett mindnyájunknak. 
 
Amikor Damien Chazelle felkért a filmre, először mit gondoltál? 
 
Még nem volt kész a forgatókönyv, amikor mesélni kezdett nekem róla, de olyan világos víziója volt az egészről és olyan alaposan beavatott minden részletbe, hogy már akkor láttam magam előtt az egész filmet pusztán a leírása alapján. 
 
Milyen volt újra vele dolgozni? 
 
Szeretek Damiennel dolgozni. Fantasztikus érzéke van ahhoz, hogy egy technikailag komplex, nagy stábot mozgasson úgy, mintha egy intimebb, jóval kisebb filmen dolgoznánk. A filmjei nemcsak a nézők számára kalandosak, hanem a munkatársai számára is. 
 
Gyerekként rajongtál a világűrért? 
 
Nem igazán, de azért érdekelt a körülötte lévő misztikum. Még csak hatéves voltam, amikor a Challenger lezuhant, és bár konkrét emlékeim nincsenek az esetről, arra azért emlékszem, hogy akkoriban az űrutazást egyfajta szomorúság vette körül a történtek után. 
 
Mostanság a Mars meghódítása a cél. Mit gondolsz, ez jó ötlet? Elmennél? 
 
Dehogy. Érdekes volt bent járni a NASA-nál, mert pont egy olyan Rovert terveztek, amivel mind a Hold, mind pedig a Mars felszínén lehet majd közlekedni. Amúgy nem én vagyok az a személy, akinek el kell döntenie, jó ötlet-e a Marsra utazás. Vannak nálam jóval okosabb és bölcsebb emberek a témában, inkább őket kérdezd. 
 
Mindenki tudja, hogy Armstrong meghódította a Holdat. Mitől lesz izgalmas a film, ha tudjuk mi a vége? 
 
A személyes perspektívától. Mai fejjel nehéz megértenünk, milyen veszélyes és szívszaggató utazások voltak ezek, de ez a film eléri, hogy a néző az űrhajós kabinjában érezhesse magát, és átérezze, milyen volt elhagyni a Földet, majd landolni a Hold felszínén. 
Tulu/UIP-Duna Film
2018.10.15
|
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.