KAZOVSZKIJ 10

Budapest, Átrium Galéria, 2018. november 22. - 2019. január 20.
A Várfok Galéria nyári kiállítása után, november 22-től az Átrium Galériában láthatjuk a kortárs magyar képzőművészet egyik legkiemelkedőbb művészének, az orosz származású El Kazovszkijnak a műveit. A kiállítás Alföldi Róbert személyes tisztelgése 2008-ban elhunyt barátja előtt.
„10 éve. Már 10 éve. Ennyi ideje halt meg El Kazovszkij festőművész. És barát. Egy másik barát azt mondta, hogy miért nem a 70-et használom. Annyi idős lenne most Kazovszkij, és a 10 mégiscsak valami tragikus. Hiszen a halál dátumát mutatja. De mégsem. A 10 év azért fontos, mert bennem ugyanolyan élően működnek a művek, amikkel együtt élek. És Kazo is ugyanolyan élően van jelen a gondolataimban és kvázi az életemben, mintha valóban élne. Vagyis mintha fizikailag is élne még. (…) Nem csak festőművész volt, hanem a szó magasztos értelmében Mágus, vagy valami Guru. Hiányzik. Egyébként, persze, hogy hiányzik. Nagyon érdekelne, hogy mit festene mostanság, ebben a zűrzavarban. A kutyát – farkast persze. De még magányosabban? Hova lehet még fokozni a magányt? Egyébként meg pont oda jutottunk, ahol a magányos farkas – kutya van a képein. Már 20 éve. Valamit tudott. Mondom, hogy Mágus volt. Ez a kiállítás egy személyes emlék, és főhajtás és vallomás Kazónak. Tőlem” – fogalmazott a kiállításról Alföldi Róbert. 
 
A KAZOVSZKIJ 10 kiállítás megnyitójára november 22-én este 6 órakor kerül sor. A tárlat ingyenesen látogatható az Átrium nyitvatartási idejében
2018.11.05
|


Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.