1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény

állandó kiállítás
Budapest, Magyar Nemzeti Galéria
December 7-től az 1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény kiemelt darabjaiból nyílik kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában: a több mint két évszázadot felölelő, jelenkori alkotásokat is bemutató új nemzetközi válogatásban a jól ismert remekművek mellett számos újdonságot is megtekinthetnek a látogatók.
A kiállítás két fő kronológiai egységből áll. A 19. századi termek a késő romantikától a szimbolizmusig terjedő időszakról adnak áttekintést. A francia impresszionizmus nagy alakjai – Cézanne, Pissarro, Monet – mellett osztrák, német, belga, skandináv alkotók – Lenbach, Leibl, Meunier, Gallén-Kallela – művei is láthatók lesznek, míg a 20. századi és kortárs szekciók különféle tendenciák és kérdésfelvetések köré szerveződnek, bemutatva az elmúlt évtizedek néhány fontos nemzetközi áramlatának alkotóit, így Günther Ueckert, Victor Vasarelyt, Josef Alberst és Peter Halley.
 
A kiállításon ugyancsak kiemelt hangsúlyt kapnak az utóbbi évek szerzeményei, például Michelangelo Pistoletto, Erwin Wurm, Antoni Tàpies, Eduardo Chillida, Vera Molnar, Simon Hantaï munkái.
2018.11.26
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.