Az ismeretlen Görgei

Meghosszabbítva!
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, január 15. - augusztus 20.
A Magyar Nemzeti Múzeum legújabb időszaki kiállítása arra tesz kísérletet, hogy Görgei Artúr (1818-1916) valós alakját, pályafutását, majd megítélését és annak változásait napjainkig bemutassa.
Görgei Artúr az 1848-1849. évi szabadságharc legvitatottabb alakja, aki 30 évesen már tábornok volt, és olyan sikereket ért el, hogy Ausztria kénytelen volt idegen segítséget kérni serege ellen. Majd feltétel nélkül letette a fegyvert a túlerőben lévő orosz csapatok előtt. Kegyelmet kapott, míg társai véres megtorlásnak estek áldozatul, majd árulónak bélyegezve élte napjait ezután még 67 évig. Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre az idők folyamán több válasz is született, a MNM új kiállításán több mint 400 műtárgy, multimédiás alkalmazások és filmek segítségével tekintheti meg a közönség a legendás tábornok örökségét.
2019.01.21
|
(5 kép)


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.