Így készült a Csodálatos fiú

A drogfüggésről számtalan film készült már, de a problémát általában a drogfüggő, és nem a hozzátartozói/szerettei szemszögéből szokás ábrázolni. Ezen próbál változtatni a Csodálatos fiú.
10. A film Nic Sheff könyvét, a Tweaket, és az apja, David Sheff Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction (Csodálatos fiú: Egy apa utazása a fia függőségébe) című írását vette alapul, és a két könyvből született meg a forgatókönyv, így az apa és a drogfüggő fia szemszöge egyformán fontos benne. 
 
9. Első körben Cameron Crowe rendezőnek (Majdnem híres) ajánlották fel a könyvek megfilmesítését, és bele is kezdett a fejlesztésbe. Nála az apa szerepét Mark Wahlberg játszotta volna. 
 
8. A belga Felix Van Groeningent rögtön az Alabama és Monroe című munkája után kérték fel a Csodálatos fiú megrendezésére, és bár egyből beleszeretett a projektbe, előbb még leforgatta hazájában a Szex, mámor, rock’n’roll című igen személyes munkáját. 
 
7. A filmet a rendező szoros együttműködésben készítette David és Nic Sheff-fel, akik teljes mértékben a projekt mögött álltak. 
 
6. A forgatókönyvíró, Luke Davies maga is drogfüggő volt a nyolcvanas években. A kilencvenes években aztán leszokott a heroinról, és az élményeiről könyvet írt Candy címmel, amit később Heath Ledger és Abbie Cornish főszereplésével filmesítettek meg
 
5. Groeningen úgy adta oda Nic Sheff szerepét Timothée Chalametnek, hogy akkor a srác még jószerivel ismeretlen színész volt, vagyis egyáltalán nem volt szempont, hogy mindkét szerepet sztárnak adják. Chalamet időközben a Szólíts a neveden és a Lady Bird című filmjeinek köszönhetően vált keresett névvé a szakmában. 
 
4. Timothée Chalamet tizenkét kilót fogyott, hogy hitelesen el tudjon játszani egy drogfüggő fiatalt, és végig vele volt egy orvosszakértő is a forgatáson, hogy a függőségének bemutatása hihető legyen. 
 
3. A film vágási folyamata hét hónapon át tartott, ami nagyon hosszúnak mondható egy dráma esetében. Korábban több olyan verzió született, amikkel Felix Van Groeningen rendező nem volt elégedett. 
 
2. A forgatás előtt a rendező két hetet együtt próbált a színészeivel, ami teljesen elfogadott munkamódszer a direktor hazájában, Belgiumban, de egyáltalán nem mondható tipikusnak Hollywoodban. 
 
1. A film fő helyszínéül szolgáló családi ház azért lehet kicsit ismerős, ugyanis ezt a házat használták a Hatalmas kis hazugságok című sorozatban, bár a Csodálatos fiú látványtervezője alaposan átalakította a film forgatására. 
 
2019.01.28
|
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.