Kultúrházak éjjel-nappal

Országszerte, február 15 - 17.
Idén a „Mindennap értéket adunk” jelmondattal kerül országszerte megrendezésre a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat, amely tizenhárom évvel ezelőtt azzal a céllal indult útjára, hogy minél többen találkozzanak a közművelődési intézmények nyújtotta sokszínű kulturális időtöltési lehetőségekkel.
Február 15. és 17. között több száz helyszínen ezernél is több programmal várják az érdeklődőket az ország számos művelődési házában. A hagyományosnak mondható táncházak, népzenei és néptánctalálkozók, farsangi programok mellett igazi különlegességeket is kínálnak a kultúrházak. Ilyen például Csányi Vilmos Íme, az ember című előadása, amit Kispesten hallhatnak az érdeklődők, de izgalmasnak ígérkezik A vérfarkasok éjszakája játék is Abonyban, amely a szabadulószoba és a szerepjáték világát ötvözi, a leglátványosabb gasztronómia élményt pedig az esztergomi Farsang-farka kocsonyaszépségverseny nyújthatja. Angyalföldön a legendás színésznőről, Sulyok Máriáról, 100 éves évfordulója alkalmából pedig József Attiláról emlékeznek meg a Budapesti Művelődési Központban.
 
Az idei rendezvénysorozaton több híresség is fellép, így Bródy Jánost, Malek Andreát, Fehér Adriennt, Oláh Ibolyát, Vastag Tamást is láthatjuk a színpadon. A részletes programokról a rendezvény hivatalos weboldalán (www.kulturhazak.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők. 
 
Ahogyan tavaly, idén is három kiemelt helyszíne lesz a rendezvénynek: Gödöllő, Kecskemét és Erdőkertes. Gödöllőn a városban működő táncszínház, szimfonikus zenekar és fúvósegyüttes műsora is szerepel a programban, a szombat este fénypontja pedig a Honeybeast együttes Legyen tánc! című koncertje lesz, de kiállítások, valamint rajzműhely, társastánc és a Cavaletta Nőikar koncertje is várja az érdeklődőket a rendezvény ideje alatt. 
 
Erdőkertesen a Magyarok a Holdon verseny lesz a programsorozat központja, melynek keretében a résztvevőknek a helyszínen kapott anyagokból egy holdjárót kell összeállítaniuk, vagy egy előre megépített, a követelményeknek megfelelő távirányítású robottal versenyezhetnek. További infó az Erdőkertesi Mikrokontroller Klub oldalán olvasható. A verseny mellett 3D-nyomtatás és -szkennelés, valamint tánc, buddhista előadás, mesemondás, kézműves-foglalkozás és a Pest Megyei Értéktár vándorkiállítása is szerepel a kínálatban. 
 
Kecskeméten Nyugi jóga, szenior örömtánc, Sakk klub, illetve Cupido címmel táncszínházi elődás várja a közönséget, lemezbemutató-koncertet ad továbbá St. Martin és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, valamint színes kavalkádra várnak fiatalokat és idősebbeket egyaránt Novák Péter zenész, színész, rendező vezetésével, aki a korábbi évekhez hasonlóan az esemény védnöke is egyben. A rendezvénysorozat fővédnöke Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere. 
 
A szórakoztató programok mellett spot-, plakát- és fotópályázatot, valamint egy kifejezetten a nagyközönségnek szóló játékot is meghirdettek a szervezők a rendezvény Facebook-oldalán: a látogatóknak kedvenc művelődési házuk előtt készült szelfijüket kell feltölteniük az oldalra.
 
2019.02.08
|
(14 kép)


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.