Újra MOST FESZT Tatabányán

Tatabánya, március 20 - 24.
Idén ötödik alkalommal rendezi meg a tatabányai Jászai Mari Színház a MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivált. március 20. és 24. között.
A fesztivál elsődleges célja az, hogy lehetőséget biztosítson a haladó szellemiségű, új formanyelvekkel kísérletező monodrámák és stúdiószínházi előadások vidéki, határon túli és független képviselőinek egy speciális seregszemlén történő bemutatkozásra, megmérettetésre. 
 
Az idei fesztivál programjában Georg Büchner Woyzeck című színművének két feldolgozása is helyet kapott, elsőként az Újvidéki Színház produkcióját láthatjuk, majd Hegymegi Máté rendezésében, a Szkéné Színház Staféta-nyertes előadását is bemutatják. Ugyancsak szerepel a fesztiválon a Nézőművészeti Kft., a Szkéné és az Ördögkatlan közös produkciójában színre vitt Háy János A lány, aki hozott lélekből dolgozott című botrányjátéka, Szabó Máté rendezésében, Mucsi Zoltán, Kovács Krisztián és Moldvai Kiss Andrea alakításában. Látható lesz a KL Színház, Polcz Alaine szövegeiből készült Alaine – Ideje a meghalásnak című bábelőadása, Markó-Valentyik Anna játékában, valamint Simon Gray A játék vége című színműve a Kecskeméti Katona József Színház előadásában, Rusznyák Gábor rendezésében. Ivan Viripajev Részegek című színművét a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának V. évfolyamos színművész hallgatói adják elő. A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Az egérlyukból című monodrámával szerepel a fesztiválon, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház az Apró kozmikus félreértés című előadással, míg a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház a Drognapló című monodrámával. A Mentőcsónak Egység - STEREO AKT Cím nélkül hajlék-kaland-játéka a versenyprogramon kívül látható majd.
2019.02.27
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.