Bauhaus 100 „Absztrakt revü”

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, március 28. - július 28.
Az 1919-ben Weimarban létrejött Bauhaus a modern művészet, építészet, ipari formatervezés, színház és alkalmazott művészet egyik bölcsője volt. A Walter Gropius által alapított intézményben több mint harminc magyar – köztük Weininger Andor is – tanult.
A Bauhaus alapításának századik és Weininger Andor születésének százhuszadik évfordulója alkalmából a művész hagyatékából nyílik válogatott kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában március végén Bauhaus 100 „Absztrakt revü” címmel. A kiállítás középpontjában Weininger Andor – aki festő, grafikus, illusztrátor, bútor-, épület-, színpad- és jelmeztervező művész és zenész is volt – egyik legizgalmasabb alkotása, a napjaink digitális képi világát megelőlegező Mechanikus színpad – absztrakt revü áll.
2019.03.18
|
(4 kép)


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.