Pókember generáció - képregény írása és készítése

Budapest, ERöMŰVHÁZ - Wesselényi17, március 21. 18:00
Szeretnéd megismerni a képregénykészítés rejtelmeit? Gyere el március 21-én a Wesselényi17 - ERöMŰVHÁZba, Kertész Sándor és Farkas Lajos képregénykészítők előadására, ahol sok mindent megtudhatsz a műfajról, valamint betekintést nyerhetsz a hazai képregény-történelembe is.
Manapság, amikor elárasztják a mozikat a Marvel és DC Comics képregényei alapján készült filmek, nincs olyan fiatal, aki ne ismerné a legnagyobb amerikai képregényhősök nevét. Pókember, Vasember, Batman, Superman, az X-Men régóta az egyetemes popkultúra részei, a képregény műfaja nekik köszönhetően az egész világon, köztük Magyarországon is meghonosodott, számos hazai tehetségnek engedve ezzel teret. De mikor, kik és milyen megfontolásból vágtak bele a képregények rajzolásába, kiadásába? Milyen alkotóműhelyek próbálták alakítani több-kevesebb sikerrel a magyar képregénykultúrát, és hogyan fogadta mindezt a piac? Az előadáson egy több mint százéves műfaj újra felfedezése tárul elénk az elmúlt harminc év magyar képregénytörténetének elbeszélése során.  
 
Jegyár: 500 Ft 
2019.03.14
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.