Publikus Magánügyek - A 90-es évek művészete magyarországi magángyűjteményekben

Szentendre, MűvészetMalom, március 29. - május 12.
A ’90-es évek magyarországi képzőművészetéről, magángyűjtemények bevonásával látható kiállítás a szentendrei MűvészetMalomban. A Publikus magánügyek című kiállításon harminc magángyűjtő több mint 350 művét mutatják be.
A rendszerváltás utáni korszak sokszínűsége, társadalmi és politikai változásai a vizuális művészetekre pezsdítő hatással vannak, így sokféle, egymással vitázó irányzat létezett egyidejűleg. A ’90-es évek időszaka a kortárs képzőművészetben is elhozta a műfajok átjárhatóságát, a műfaji határok elmosódását. A médiatudatosság hatja át a klasszikus műfajokat, vizsgálva saját határaikat, szerepüket, létjogosultságukat. Az installáció, a különböző objektek, sokszorosítási eljárások (fénymásolat, digitális nyomat), a fotó és a digitális képalkotó eszközök, valamint a köztéri beavatkozások és a videó fontos szerepet kapott. A művész által választott médium üzenethordozó szerepe előtérbe került, és azóta is folyamatos (ön)reflexió tárgyává válik.  
 
A szabad műtárgypiac indulásával egy időben kezdenek épülni a bemutatott magángyűjtemények – néhány kivételtől eltekintve azonban csak a kétezres években fordulnak a ’90-es éveket meghatározó alkotók gyűjtése felé. 
2019.03.28
|
(3 kép)


Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.