Dr. Bozóky Dezső császári és királyi sorhajóorvos - Látogatás a Mennyei Birodalomban

Budapest, Kolta Galéria, április 10. - május 31.
„Aki Kantont látta, az többet látott a chinai életből, mintha a fél mennyei birodalmat beutazná” – írta Dr. Bozóky Dezső az Osztrák–Magyar Monarchia sorhajóorvosa, aki 1907–1909 között teljesített katonai szolgálatot a Távol-Keleten, és ezalatt a huszonhat hónap alatt többször is megfordult Kína, Korea és Japán legjelentősebb kikötőiben.
Élményeit újságcikkekben, valamint kétkötetes útirajzában örökítette meg, közben pedig mindvégig szenvedélyesen fényképezett. A kínai városokban és vidéken készített felvételei a császárkor utolsó évtizedének Kínáján kalauzolnak végig bennünket a Kolta Galéria és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, Dr. Bozóky Dezső császári és királyi sorhajóorvos. Látogatás a Mennyei Birodalomban című, fotókiállításán. A most kiállított közel 60 felnagyított, retusált fotót Bozóky Kínában készítette, később a Hopp Múzeum gyűjteményébe került 260 darab kézzel színezett üvegdiájából válogatta ki a múzeum.
 
2019.04.15
|
(6 kép)


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.