A Disney-örökös kiakadt a főnök túl nagy fizetésére

A Disneyt- vezető Bob Iger tavaly 65 millió dolláros fizetést tehetett zsebre. A Disney-örökös szerint ez az összeg elképesztően őrült.
Bob Iger, a Disney CEO-ja kétségtelenül érti a dolgát. A Star Wars, a Marvel és a Pixar mellé felvásárolt egy konkurens filmstúdiót (20th Century Fox), és novemberben elindítja a Disney+ nevű streaming-szolgáltatót, amivel pár év alatt ki akarja csinálni a Netflixet. A részvényesek szeretik, hiszen hozza a számokat, de nem mindenki ért egyet azzal, hogy mennyit is kap ezért. Köztük van Roy Disney (Walt testvére, akivel együtt alapították a céget) unokája, Abigail Disney is, aki egy emberi kapitalizmusért tartott rendezvényen szólalt fel Iger hihetetlen jutalmazása ellen, hozzátéve, hogy amúgy kedveli Igert és jó szakembernek tartja.  
 
Abigail Disney szerint hihetetlen, hogy a nagyfőnök 1424-szer annyit keressen, mint egy átlagos dolgozója. A Disney legrosszabbul fizetett alkalmazottai a Disneyland vidámparkok dolgozói, és az örökös szerint a minimálbérnél épp csak jobban fizetett emberek mindegyikének 15%-os fizetésemelést lehetne adni Iger pénzéből úgy, hogy tízmillió dollár még maradjon is neki.  
 
(www.washingtonpost.com) 
2019.04.23
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.