Erik Kessels több élete

Budapest, Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház), 2019. május 22. - augusztus 18.
Erik Kessels holland művész, formatervező, kurátor Mai Manó Házban nyíló kiállításán tizenhét projekten és egy sok száz képet felvonultató és teljes tereket elfoglaló installáción keresztül ismerkedhetünk meg az alkotó fotográfiai életművével.
Pályája húsz éve alatt Kessels az úgynevezett „talált fotográfia” műfajának egyik legfőbb, megkerülhetetlen hivatkozási pontjává nőtte ki magát. Új fényképek készítése helyett legtöbb projektjéhez már meglévő, különféle archívumokból – tudományos vagy nyilvános – és magángyűjteményektől – a családi albumokon át az internetig – származó fotográfiákat hasznosít újra, saját mozaikjainak alkotóelemeiként. Kessels kamera, sőt, objektív nélküli fotós: alkotói gyakorlatában a fotográfia ready-made elem, amelyet a művész helyez új kontextusba. Az eredmény afféle képsemleges megközelítés, melynek során nem bővül a már-már mindent kiszorító, napról napra exponenciálisan növekvő gigászi képtömeg, hanem csupán újrahasznosul az eleve rendelkezésre álló képanyag. 
 
Az Erik Kessels több élete című kiállítás különlegessége, hogy Kessels három új művének ősbemutatójára is sor kerül. A tárlaton látható a művész egy új videomunkája, továbbá a nagyközönség megismerheti két új fotókönyvét, a kifejezetten Budapesthez kötődő Budapest Beauties, és a Hórusz Archívum közreműködésével összeállított, In almost every picture című sorozatban megjelent kiadványt. 
 
2019.05.20
|
(5 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.