Marczi nyári táborok 2019

Budapest, Marczibányi Téri MK, augusztus végéig
Az 5 évestől egészen a felnőtt korosztályt megcélozva kínál táborokat a Marczibányi Téri Művelődési Központ a természet, a mesék, a logikai feladatok, valamint a rajzolás és a kézműveskedés iránt érdeklődőknek a nyári szünetre.
A Marczibányi Téri Művelődési Központ táborai és tanfolyamai az évközi művészet-pedagógiai, ismeretterjesztő, mozgásfejlesztő és nyelvi foglalkozások tematikájára épülnek. A tábor- és kurzusvezetők az év során az intézménnyel együttműködő tanárok, művészek, illetve az itt dolgozó szakemberek. Több tábor már betelt, de még így is bőven akad olyan, ahová lehet még jelentkezni.
 
7–14 éveseknek szól a Madár- és természetismereti tábor, ahol június 24–28., illetve július 1–5. között, naponta 9–16 óráig várják a gyerekeket, akik megismerkedhetnek a madarak világával és életterükkel gyakorlati és filmes-vetítéses módon, illetve rövid, a környéken tett kiránduláson keresztül. Logikai feladatok, rejtvények, logisztorik, memória- és figyelemjátékok, nyelvi játékok, összerakós, szétszedős, tekerős stratégiai játékok, versenyek, bajnokságok és játékkészítés szerepel a 914 éveseknek szóló Rébusz tábor programjai között, ami július 1–5. között, 9-től 16 óráig nyújt tartalmas időtöltést a táborozóknak. 
 
Kézműves tematikában többféle tábor is indul. 8–16 éveseket várnak július 1–5. és augusztus 5–9. között délelőttönként, 9–13 óráig a Tűzzománc táborba, ahol a résztvevők megismerkedhetnek ezzel az ősi technikával kisebb használati tárgyak, ékszerek és zománcfestmények készítése által. Augusztus 21–23. között felnőtteknek rendezik meg a tábort, akik 9 és 16 óra között tanulhatják ki a tűzzománcozás fortélyait. Az ékszerkészítés egyéb, újszerű technikáit próbálhatják ki július 15. és 19. között, délelőttönként az Ékszerkészítő tábor 10–14 éves résztvevői, akik egyénre szabott segítséget kapnak egyedi ékszereik elkészítéséhez. 
 
Fontos hogy az ember már gyerekkorában odafigyeljen a tudatos vásárlásra és táplálkozásra. Ezért a kenyéren, mint az európai étkezés legalapvetőbb élelmiszerén keresztül, egy átfogóbb tudást kaphatnak a témában a 8–11 évesek a Fermentálj! táborban július 22-26. között, a 9-től 16 óráig zajló foglalkozásokon, ahol a kenyérkészítés lépéseivel ismerkedhetnek meg a gyerekek. 
 
A 11–14 éveseknek szóló, július 8–12. között megrendezésre kerülő Varázsceruza táborba, valamint az ugyanezt a korosztályt megcélzó, július 15–19. között tartandó Ecsetelek táborba a rajzolni és festeni szerető gyerekeket várják délelőttönként 9 és 13 óra között. Eggyel kisebb korosztálynak ajánlott az augusztus 5–9. között, 9-től 16 óráig zajló Mese tábor, ahol a mesélés mellett a mesék szereplőit, a mesékhez tartozó kellékeket, eszközöket is elkészíthetik az 5–10 éves gyerekek.  
 
A táborokra elektronikus úton, a www.marczi.hu oldalról letölthető jelentkezési lap kitöltésével és a matitkar@marczi.hu e-mail címre elküldésével, valamint személyesen a művelődési központ titkárságán hétköznapokon 9.00–15.00 óra között lehet jelentkezni.  
 
2019.06.12
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
19:40
Talking Tom és barátai
I. évad, 6. rész
19:40
A Lármás család
IV. évad, 414. rész
19:40
Magyar népmesék
magyar rajzfilm-sorozat, 44. rész
19:41
Vadócok
2018, I. évad, 15. rész: A bogárpáncél
19:41
Postás Pat - Különleges küldemények
II. évad, 9. rész
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.