Strandkörkép 2019

Ha nyár, akkor fürdőzés! Nagy budapesti strandkörképünkben megtalálod a legjobb strandokat és minden fontos információt arról, hogy az egyes helyekre miért érdemes gyerekkel ellátogatnod.
AQUARÉNA
 
2146 Mogyoród, Vízipark út 1.
 
Az apróságokat és szüleiket az Aquarénában baba-, és gyermekjátszótér, valamint családi napozó várja. Emellett strandjátékokat, árnyékos kuckókat is találnak a szülők gyermekeik számára. Magyarország legnagyobb szórakoztató aquaparkja európai színvonalat kínál, 9 hűsítő medence, 26 különféle csúszdarendszer áll a csobbanni vágyók rendelkezésére. A strand területén Vízesés étterem, Barlang étterem, Gyerek-bár, Koktél-bár várja nem mindennapi helyeken a vendégeket.
 
Megközelítés: a menetrend szerinti 321-es jelzésű Volánbusz járattal, amely Budapest XIII. Újpest Városkapu és Mogyoród Aquaréna között közlekedik. Aki pedig a kocsit választja, 600 férőhelyes ingyenes parkoló áll rendelkezésére.
 
Nyitvatartás: június 15-től mindennap 9-19h 
Jegyár: 3500-7500 Ft 
www.aquarena.hu 
www.facebook.com/aquarenamogyorodon 
 
 
AQUAWORLD 
 
1044 Budapest, Íves út 16.
 
A komplexum külső strandterületén két meleg vizes kis medence várja a gyermekeket. Az egyik medence változó mélysége miatt kiválóan alkalmas a totyogóknak, ahol vízi gomba és mini csúszda is segíti az önfeledt pancsolást. A másik medence a nagyobbacskáknak ideális labdázásra, fürdőzésre. Mind a két medence árnyékolóval védett, így a csöppségek védve vannak a nap káros sugaraitól! És hogy egy percre se unatkozz, minden hétvégén és tanítási szünetekben izgalmas animációs programokkal, családi vetélkedőkkel, kézműves-foglalkozásokkal, vizes reggeli testébresztő tornával, vízi aerobickal és Bongóval, az Élményfürdő csintalan gorillakölykével szórakoztatják a családokat.
 
Megközelítés: az Aquaworld és a Hősök tere között mindennap 9:30-21:00 között ingyenes buszjárat közlekedik. Tömegközlekedéssel az új 230-as járat reggel 8 és este 9 óra között igénybe vehető, a belvárosból pedig a 30-as busz Homoktövis iskola megállójáig kell utazni, ahonnan 5 perc sétára található a strand.
 
Nyitvatartás: mindennap 6-22h 
Jegyár: 3190-10 990 Ft 
www.aquaworldresort.hu/hu/aquaworld  
www.facebook.com/Aquaworld.Budapest 
 
 
PALATINUS GYÓGY-, STRAND- ÉS HULLÁMFÜRDŐ
 
1007 Budapest, Margitsziget
 
A beltéri medencék (termálmedence, gyerekmedence, hideg- és melegvizes merülőmedence) mellett nyáron igazán élvezetes lehet kihasználni a kültéri medencéket is (hullámmedence, termálmedence, gyerekmedence, élménymedence, strandmedence, úszómedence). Csak nyári szezonban vehető igénybe a csúszdapark, a kültéri fitneszpark, a lábteniszpálya és a hatalmas területű játszótér.
 
Megközelítés: tömegközlekedéssel a 26-os busszal a Margit-sziget Palatinus strand megállójáig 
 
Nyitvatartás: mindennap 8-20h 
Jegyár: 2500-11300 Ft 
www.palatinusstrand.hu 
 
 
ERZSÉBETLIGETI STRAND
 
1165 Budapest, Újszász utca 106-108. 
 
A strand a 2017-es évben nagy átalakításon esett át, új élményelemekkel nyitott újra, hullámmedencével, vízi játszótérrel és csúszdákkal várják a látgatókat. Ezekkel találkozhat Mátyásföldön, a kertvárosban, nyugodt, külvárosi környezetben. A kikapcsolódást és a pihenést továbbá egy nagy füves napozóterület, gyermekhomokozó, kerti zuhanyok, bérelhető napozóágyak és napernyők biztosítják, de sportolási és étkezési lehetőségként tollaslabdabérlés, bérelhető műfüves futballpálya és büfék is elérhetők a strandon.
 
Megközelítés: tömegközlekedéssel: 45; 46; 146; 176E és 276E buszokkal 
 
Nyitvatartás: mindennap 9-20h 
Jegyár: 1000-6100 Ft 
www.uszodak16.hu/erzsebetligeti-strand 
 
 
CSILLAGHEGYI ÁRPÁD FORRÁSFÜRDŐ 
 
1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6. 
 
2014 nyarától csúszda került elhelyezésre a gyermekeknek szánt pancsolómedencében, amely változatossá teszi a fürdést. A fás területek biztonságos árnyékot biztosítanak a gyermekek és a szülők gondtalan pihenéséhez. A kicsik vidámságát vizes játszótér és gyermekkuckó is szolgáltatja. A strand nagy parkosított területen fekszik, amely kitűnő napozáshoz, pihenéshez. A kirándulni vágyók igényeit az ősfás sétányok elégítik ki. A terület a strandolás mellett kiválóan alkalmas egy kellemes sétára is. A strandon panorámamedencéből csodálhatják meg a vendégek a kilátást.
 
Megközelítés: tömegközlekedéssel a Szentendrei HÉV-vel és a 160-as autóbusszal  
 
Nyitvatartás: mindennap 8-20 h 
Jegyár: 1200-7400 Ft 
www.csillaghegyifurdo.hu 
 
 
PÜNKÖSDFÜRDŐI STRAND 
 
1039 Budapest, Királyok útja 272. 
 
Gyermekmedence, élménymedence, strandmedence és minden, ami szem-szájnak és nyári szünetet élvező gyereknek ingere. A vízben pancsoló gyerekeket árnyékolók védik az erős napsütés ellen. Élménymedence nyakzuhannyal és sodrófolyosóval várja az igazi kalandorokat. A strandra jellemző a nagy zöld terület, ahol két csobbanás közt szárazföldön is játszhatnak vagy pihenhetnek.
 
Megközelítés: tömegközlekedéssel közvetlenül a 34-es busszal vagy a Szentendrei HÉV Békásmegyer megállóig történő utazással és átszállással a 34-es buszra
 
Nyitvatartás: hétköznap 9-19h; hétvégén 8-20h 
Jegyár: 1500-5500 Ft 
www.punkosdfurdo.hu
 
 
LUPA 
 
2011 Budakalász, Tó utca 1. 
 
A LUPA nagy előnye, hogy mindenhez közel hozza a tengerparti életérzést. Különösen kedvező ez a kisgyermekes családoknak, hisz’ nem kell órákon át csomagolni, hogy aztán hosszas autózást követve érjük el a napsütéses vízpartot. Szóval csak egy ugrás, és indulhat a családi strandprogram. A Lupa Beach-en belül egyedi, ide gyártott eszközökből álló, hangulatos játszótér, valamint mellette egy, a mélyvíztől elzárt gyerekstrand rész, a „Gyerek Beach” várja a családokat. A családi strandolásra kialakított részen – a játszótéren túl – Wibit vízivár, trambulinpark, vízi dodzsem és ugrálóvár is csalogatja az apróságokat.
 
Megközelítés: a partra hétfőtől vasárnapig buszjárat közlekedik, melynek menetrendje a www.lupabusz.hu oldalon érhető el. Tömegközlekedést igénybe véve: HÉV – Budakalász állomásig – 17 perc + 1,8 km gyalogút, de jöhettek akár bringával is, úgy egészségesebb! 
 
Nyitvatartás: 9-23h 
Jegyár: 2000-10500 Ft 
www.lupato.hu 
 
 
PASKÁL STRANDFÜRDŐ 
 
1141 Budapest, Egressy út 178.  
 
Alapterületét tekintve ugyan nem túl nagy, de gondozott cserjés-fás környezete kellemes strandélményt nyújt a családoknak. Babáknak és kisgyerekeknek kimondottan ajánlott, mert a kismedence fölött árnyékoló van kifeszítve, illetve egy barátságos minicsúszda teszi örömtelivé a pancsolást a fokozatosan „mélyülő” babamedencében. A strandon játszótér is található, a belépés a fürdőbe 3 éves kor alatt ingyenes.
 
Megközelítés: tömegközlekedéssel a 77-es és 82-es trolibusszal  
 
Nyitvatartás: 6-20h 
Jegyár: 2100-7700 Ft 
www.paskalfurdo.hu
 
 
RÓMAI STRANDFÜRDŐ 
 
1031 Budapest, Rozgonyi Piroska utca 2. 
 
Gyermekmedence és csúszdapark (raftingcsúszda, kamikazecsúszda, turbócsúszda, családi csúszda és gyermekcsúszda) várja a családokat a Rómain, Óbudán.
 
Megközelítés: tömegközlekedéssel a 34-es és 106-os autóbusszal, valamint HÉV-vel a Békásmegyer-Szentendre vonalon 
 
Nyitvatartás: mindennap 9-20h 
Jegyár: 1900-7600 Ft 
www.romaistrand.hu
 
 
2019.06.07
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
P
10
04:05
Gumball csodálatos világa
2011, I. évad, 31. rész: Felelősség
04:06
Bonbon és Bentley
2018, I. évad, 25. rész: Érints meg valakit!
04:09
Denver, az utolsó dinoszaurusz
I. évad, 22. rész
04:10
Találd ki, mennyire szeretlek!
I. évad, 22. rész
04:10
A Görl Páör Díj
Clean évad, 1. rész: 116
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.