„Budapest Tengerpartja” még szebb, mint tavaly

Több mint 3 milliárdos fejlesztéssel a régió egyik legszebb strandjává változott a Lupa-tó, ahol ma már a karibi szigetvilágot idéző, pálmafás, fehérhomokos „tengerpart” várja megannyi szolgáltatással, sportlehetőséggel és színvonalas gasztronómiai kínálattal a látogatókat.

Linkek


Kapcsolódó cikkek

Újítások 
 
Három év alatt rengeteget változott, de még számos ötlet vár megvalósításra a Lupán. Felépítettek egy több száz fős rendezvényházat, ahol esküvőktől a céges rendezvényekig bármit meg lehet valósítani. Megújult az Öböl Strand rész is, ami mérsékeltebb jegyárakkal várja a látogatókat. Az Öböl partszakaszát befüvesítették, és a zöld partszakaszhoz zöld szemléletet is társul, ahol szelektíven gyűjtik a szemetet, bevezetik az visszaváltható repoharat, megszüntetik a szívószálat. Egy új vendéglátóegység is beállt a sorba, a közkedvelt belvárosi Dürer kert üzemeltetésében, de teljesen megváltozik az Öböl arculata is, ami színesebb, programokban és szolgáltatásokban gazdagabb lesz, mint korábban. 
 
Az Öböl partja mellett felépült egy glamping, azaz egy magasabb színvonalú, ágyakkal felszerelt, nagyméretű sátrakból álló kemping, de megújult a Lupa parkolója is. Látványos idei fejlesztés a Beach részen a Decathlon Strandsport Aréna, aminek homokos pályája és 900 fős árnyékolt lelátója, nemzetközi kupamérkőzések lebonyolítására is alkalmas. Hogy még könnyebb legyen kijutni, idén már direkt buszjárat is közlekedik a belvárosból a Lupa-tóhoz, de a közeli Auchan áruház ingyenes buszjárata is elkanyarodik ide.  
 
Izgalmas látvány a tó közepére 500 méter hosszan benyúló Viastein sétány, aminek a két oldalán színvonalas beach klubok és új strandszakaszok várják a látogatókat. A homoknyelvre épített promenád Magyarországon egyedülálló térkőburkolatokat mutat be, mind minőség, mind technikai megoldások szempontjából. Az alkalmazott térkövek színvilága tökéletesen illeszkedik a hely hangulatához, továbbá a sétányon kialakításra kerülő Viastein falazó elemekből kiépített pihenők kiválóan alkalmasak meeting point-nak.  
 
Jövőbeli fejlesztések 
 
A jövőbeli tervek közt szerepel a tó északi partjánál található horgászrészt egy kiemelkedő minőségű horgászcentrummá felfejleszteni, illetve a szálláskapacitást bővíteni és a kínálatát színesíteni. Nyílik például egy például egy víz fölé belógó szaunaház, ami a tervek szerint nem csak a főszezonban üzemel majd, valamint tesztjelleggel kialakítottak két vízen álló fürdőszobás kisházat is, amiből, ha beválik, még nyolc épül fel. Emellett tervben van még a strandsportpályák téliesítése, ezzel is meghosszabbítva a szezont. 
 
Strand, sportolás, gasztronómia 
 
A Lupán a fürdőzés mellett továbbra is több tucat sportolási lehetőség várja a látogatókat a nyári hónapokban, de a strand gasztronómiai kínálata is igyekszik minden igényt kielégíteni. A két strandon összesen 27 vendéglátóegység nyújt sokszínű kínálatot. A főszezonban csütörtökön, pénteken és szombaton este 11-ig tartanak nyitva vendéglátók, ráadásul este 8-tól már nem kell belépőt sem kell fizetni, így a helyszín ideális egy romantikus vízparti vacsorához is. A családokat játszótér, és külön „Gyerek Beach” várja, a büfék gasztrokínálatban pedig külön „gyerekes” ételek is szerepelnek. 
 
Jegyárak: 
 
Hétfőtől csütörtökig 2900, péntektől vasárnapig 3900 forint a teljes árú jegy, de a gyerek, családi és egyéb kedvezményekkel még olcsóbb. A Sunset jeggyel munka után 17 órától már féláron be lehet jönni, este 8-tól pedig egy vízparti koktélozásra vagy vacsorára már ingyenesen lehet látogatni a területet. Az Öböl Strandra hétköznap vagy hétvégétől függően 1000 vagy 1500 forint a teljes árú belépőjegy.  
 
2019.06.25
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.