Folyók, tavak, tengerek – Az éltető víz

Balatonfüred, Vaszary Galéria, június 15. - november 17.
A vízhez kapcsolódó motívumkör számos megközelítésre ad lehetőséget. A Vaszary Galéria és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria közös, a balatonfüredi galériában látható tárlata elsősorban a víz hétköznapi élethez kötődő kérdésköreiből válogat.
A kiállításon a 19. században született nemzetközi – döntően francia – és magyar remekműveket láthat a közönség. A tárlaton olyan mesterek alkotásai tekinthetők meg, mint a realista festészet atyjaként számon tartott Gustave Courbet, a hazai művészek sorát pedig, többek között Benczúr Gyula, Csók István, Vaszary János, Mednyánszky László, Munkácsy Mihály és Szinyei Merse Pál neve fémjelzik. A Folyók, tavak, tengerek – Az éltető víz című tárlat november 17-ig látható a Vaszary Galériában.  
 
A kiállítás első számú különlegessége a realista festészet atyjaként számon tartott, nagyhatású francia művész, Gustave Courbet 1872-ben született sziklás tájképe, amelynek lírai hangvételét a zöldek és barnák gazdag árnyalatai erősítik. A kiállítás másik szenzációja Benczúr Gyulának e tárlat alkalmából restaurálásra került, Starnbergi tó című festménye. A nagyközönség előtt eddig szinte ismeretlen vízparti tájkép, a kecskeméti Bozsó Gyűjtemény rejtekéből került a bemutatóra. A kiállítás egy különteremében pedig Vaszary János csokorba gyűjtött tengerképei zárják a tárlatot.  
2019.07.22
|
(6 kép)


Székely Annamária kiállítása.
Budapest, RaM Colosseum, október 24. - november 24.

Áramlás - FFS új tagjainak kiállítása.
Budapest, K.A.S. Galéria, október 22. - november 13.

Szüret.
Szentendre, ÚjMűhely Galéria, október 22. - november 17.

Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.