Fronton innen, fronton túl

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), Szentendre, augusztus 17 - 20.
A Nagy Háború időszakába csöppenhetünk az augusztus 20-i hétvégén a Skanzenben. A négynapos program során nemcsak az első világháború frontvonalbeli eseményei elevenednek meg, de a hátország életébe és a háború utáni mindennapokba is bepillantást nyerhetünk.
A háborús életképek egyenruha-, felszerelés- és fegyverzet-bemutatóval egészülnek ki. Az I. világháború eseményeit a Döntések és döntéshozók interaktív társasjáték hozza közelebb, ahol a feladatok megoldásához korhű tárgyakat kell megvizsgálni, Morzét fejteni vagy korabeli cikkekben válaszokra lelni. Tematikus vezetett túrák keretében megismerhetik a hátország életét vagy Katonakönyvvel járhatják végig a múzeum első világháborús helyszíneit. Ismeretterjesztő beszélgetések, játékos kiképzés, a korszakhoz kapcsolható kézműves-foglalkozások egészítik ki a programokat. Készíthetünk bodzapuskát, hímezhetünk keszkenőt a hadba vonulóknak, festhetünk tábori képeslapot, tanulhatunk katonadalokat és megkóstolhatjuk a háború alatt készült ételeket is.
2019.08.08
|


Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.