Restaurálják Tutanhamon koporsóját

A luxori sírhelyről Kairóba szállították át a világ egyik leghíresebb műtárgyát, Tutanhamon koporsóját, amely első alkalommal esik át restauráláson azóta, hogy 1922-ben Howard Carter brit régész felfedezte.
Tutanhamon az ókori Egyiptom XVIII. dinasztiájának egyik utolsó fáraója volt, aki fiatalon, 17-19 évesen – uralkodásának 10. évében – halt meg, és történelmi jelentőségét leginkább az adta, hogy sírja teljes épségben megmaradt. Tutanhamon Királyok völgyében található sírja egy igazi régészeti szenzáció volt a fáraó szarkofágjával, az egymásba helyezett három koporsóval és benne a múmiával, valamint a múmián talált aranymaszkkal. A kétméteres koporsót nemrég szállították át a Királyok völgyéből a gízai piramisok közelében újonnan épülő Nagy Egyiptomi Múzeumba, restaurálása előreláthatólag legalább nyolc hónapot vesz majd igénybe. 
 
(The Art Newspaper)  
2019.08.08
|


Játék
Az ország egyik legismertebb MC-je bandájával és saját szerzeményeivel érkezik a Hajóra.
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.