A 10 legjobb Quentin Tarantino-karakter

Zseniális figurák tömkelegét teremtette meg, akiknek a szájából jobbnál jobb dumákat hallhattunk. A Volt egyszer egy… Hollywoodra készülve visszatekintettünk azokra a figurákra, akiket Quentin Tarantino álmodott meg, és máig imádjuk őket. Nem volt egyszerű a listát tízre szűkíteni…
10. Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) 
Jackie Brown (1997) 
 
A raszta Ordell piti drogdíler, és közben csajokat futtat, de a legnagyobb ásza, hogy neki dolgozik egy stewardess, aki drogot csempész neki az országba. Ordell azonban folyton be van szarva attól, hogy elárulják, így időnként drasztikus lépésekre szánja el magát. Samuel L. Jackson cool, mint az istennyila. 
 
9. A Menyasszony (Uma Thurman) 
Kill Bill 1-2. (2003-2004) 
 
Bosszút akar állni. Minden áron meg akarja ölni Billt és egykori harcostársait. Elárulták. Kis híján megölték. Elvették a jövőjét. És jól áll rajta a Bruce Lee-s sárga motoroscucc, és a menyasszonyi ruha is, a szamurájkard meg soha senki kezében nem állt még jobban.  
 
8. Koons kapitány (Christopher Walken) 
Ponyvaregény (1994) 
 
Egyetlen jelenete van, amit a legenda szerint Tarantino először vett fel a legendás filmből. Christopher Walken ott áll egyenruhában egy szobában, és kezében egy régi órával egy gyereknek beszél az óráról. Meg a gyerek apjáról. Egyetlen nagymonológ az egész, mégis máig beleborzongunk.  
 
7. Mr. Szőke (Michael Madsen) 
Kutyaszorítóban (1992) 
 
Amikor egy csoportos bankrablásban van egy-két olyan arc, aki nem igazi csapatjátékos, az alaposan meg tudja nehezíteni a banda dolgát. Mr. Szőke elég sajátos módszerekkel dolgozik, és különösen kreatív, ha kínzásra van szükség. Ráadásul a ritmusérzéke is rendben van. 
 
6. Alabama Whitman (Patricia Arquette) 
Tiszta románc (1993) 
 
A prostituált, akibe a kuncsaftja beleszeret. Klasszikus felállás, de egyetlen filmfigurának sem hittük el jobban, mint Alabamának, aki tényleg nyitottan fordul az emberekhez, igazán tud szeretni, és olyan ellenállhatatlan a nevetése, hogy azonnal megértjük, Clarence miért zúg bele percek alatt. És a stílusa is lenyűgöző! 
 
5. Floyd (Brad Pitt) 
Tiszta románc (1993) 
 
Szinte észre sem veszed, mert csak fekszik a kanapén, és nyomja a vízipipát. Időnként röhög egyet, kinyög valamit, és láthatóan nagyon jól érzi magát. Ráadásul Brad Pitt alakítja, alig felismerhetően, miközben a figuráról csak annyit kell tudni, hogy Dick lusta, léhűtő lakótársa. Mellesleg nem tud titkot tartani, hiszen úgysincs nála tétje a világon semminek. 
 
4. Vincent Vega (John Travolta) 
Ponyvaregény (1994) 
 
John Travolta a kilencvenes évek elejére lecsúszott, de QT a megnövesztett hajánál és a sörhasánál fogva rántotta ki a gödörből. Bár egy retyón lőtték agyon, a menőségét egy pillanatra sem kérdőjeleznénk meg, hiszen nemcsak a dumái jók, hanem lenyűgözően tud twistelni. 
 
3. Mia Wallace (Uma Thurman) 
Ponyvaregény (1994) 
 
Nem kellett mást tennie, csak felállni a színpadra, ledobni a cipőjét és egy olyan twistet lejteni Travoltával, hogy leessen az állunk. Mellesleg viccet is pazarul mesél, csak vigyázni kell rá, ugyanis hajlamos magát túladagolni. És ő a nagyfőnök csaja. 
 
2. Stephen (Samuel L. Jackson) 
Django elszabadul (2012) 
 
Igazából Stephen is csak egy rabszolga az ültetvényen, ám mivel ő a gazda kedvence, ezért előjogokat élvez, és kifejezetten imádja, hogy a többiek fölött állhat. Jackson mer alávalóan gonosz és aljas lenni, Tarantino pedig a film legizgalmasabb szerepét bízta rá a kedvenc színészére, akit gyönyörűen megöregítettek ezért. 
 
1. Hans Landa (Christoph Waltz) 
Becstelen brigantyk (2009) 
 
Mézes-mázos szavaival már-már zavarba ejtő, de az ember sosem felejti, hogy a mosolya mögött egy nagyhatalmú, náci gyilkos rejtőzik. Nagymonológokban kifejezetten erős, és a karakter annyira szuper volt, hogy Christoph Waltz más néven még egyszer eljátszotta – legalábbis egy variációját – a Django elszabadulban. 
2019.08.12
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.