Hollywood legújabb női felfedezettje írta és rendezi a Kisasszonyok új adaptációját

Míg a March lányok körüli férfiak a polgárháborúban harcolnak, a nőknek odahaza kell helyt állniuk. Szerelmeik, szenvedélyeik és a kölcsönös szeretetük áll a történet középpontjában, meg persze az, hogyan tudják férfiak nélkül biztosítani a család betevőjét ezekben az ínséges időkben.
A Sony már jó ideje próbált új filmadaptációt készíteni Louisa May Alcott regényéből, de két korábbi elkészült forgatókönyvvel – az egyiket Olivia Milch, a másikat Sarah Polley írta – is elégedetlenek voltak, ezért felkérték a munkára Greta Gerwiget. Miközben Gerwig a forgatókönyvön dolgozott, az első rendezése, a Lady Bird hatalmas sikert aratott, így hirtelen meglátták a fantáziát benne rendezőként, és tudták, hogy Gerwig most annyira felkapott lett, hogy a nevével simán megoldható a film finanszírozása, és a sztárok is sorban állnak majd, hogy vele dolgozhassanak. 
 
A színészválogatásnál Gerwig nem is nagyon ütközött akadályokba: mindenkit megkapott, akit csak kinézett magának, kivéve Emma Stone-t, aki A kedvenc elhúzódó munkálatai miatt nem tudott szerepet vállalni a projektben. Érdekesség, hogy ugyan a Kisasszonyok története amerikai lányokról szól, a szerepeket Gerwig csupa brit színésznőre osztotta. A Sony a sztárszereposztásban óriási potenciált látott, ezért kiemelt helyre, karácsonyra időzítette a bemutatót, amivel a film még éppen nevezhető az Oscarért folyó versenybe. A regényből egyébként már készült egy elég ismert filmadaptáció 1994-ben. 
 
(Hazai bemutató: december 26.) 
2019.08.19
|
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.