Nyerj páros jegyet a Zsidó Kulturális Fesztiválra!

Idén szeptember 1. és 9. között rendezik meg Budapest legnagyobb zsidó művészeti rendezvényét, a Zsidó Kulturális Fesztivált, amely ebben az évben is világszínvonalú programokkal, nemzetközi hírű fellépőkkel és csodálatos helyszínekkel várja a látogatókat.
A Zsidó Kulturális Fesztivál kiemelt helyszíne idén is a Dohány utcai zsinagóga. A rendezvénysorozat nyitókoncertjén, szeptember 1-jén a Budapest Klezmer Band két különleges vendéggel, Jordán Adéllal és Fesztbaum Bélával egészül ki. Fellép még itt Bródy János, valamint Illényi Katica és a Sárik Péter Trió, szeptember 3-án pedig a Vujicsics együttes, a Söndörgő együttes és a VIGaD zenekar ad koncertet Tolcsvay László vendégszereplésével. Szeptember 8-án Balázs Fecó Keresztes Ildikóval, Gerendás Péterrel és Szűcs Antal Gáborral hív időutazásra, míg a fesztivált záró, „Budapest, te csodás” című operettgálán Bársony Bálint és zenekara lép színpadra kiváló hazai énekesekkel. 
 
A Hegedűs Gyulai utcai zsinagóga nyitónapján Zsédényi Adrienn Zséda, Darvas Ferenc és Müller Péter Sziámi első közös fellépésére kerül sor. A Sabbathsong Klezmer Band Oláh Gergővel és Pajor Tamással igazi örömzenélést mutat be, a Malek Andrea Soulistic formáció híres magyar és külföldi zsidó dalszerzők műveiből válogat, míg Szirtes Edina Mókus magyar költők ismert verseit adja elő. Pandzarisz Diána és zenésztársai az ősi szefárd zsidó dallamokat vegyítik a popzenével, a Debrecen Dixiland Jazz Band pedig népszerű dixieland-örökzöld dallamokkal készül. Zerkovitz Béla, a slágergyáros élettörténete színpadi játékban elevenedik meg Koltai Róbert, Kun Ágnes Anna, Fellegi Balázs és Nógrádi Gergely előadásában. 
 
A Goldmark teremben Bauer Andrea és barátai nyújtanak különleges zenei élményt, az Itt és Most Társulat improvizációs estje során a tízparancsolat témáját járja körbe, Laczkó Vass Róbert színművész és Veress Gáspár zongoraművész pedig Ady-dalokat ad elő, szeptember 5-én pedig Rák Kati színművész meséli el Marmorstein Berta „igaz” történetét. 
 
Új helyszínként mutatkozik be a Wesselényi17 Komolyzenei Szalon, amely egy szokásos kamarakoncertnél sokkal közvetlenebb lehetőséget biztosít a klasszikus zenével és a zenészekkel való kötetlen találkozásra. Villányi Dániel és Almira Emiri zongoraművészek koncertjei mellett Karasszon Eszter és Karasszon Dénes gordonkaművészek, valamint Mali Emese zongoraművész és Farkas Mira hárfaművész is koncertezik itt a rendezvény során. Korcsolán Orsolya hegedűművész az Anima Musicae Kamarazenekarral egy fergeteges és formabontó programmal jelentkezik szeptember 5-én a Budapest Music Centerben, a Frankel Leó úti zsinagógában pedig Banda Pál gordonkaművész előadásában Bach két csellószvitjét hallhatják majd az érdeklődők. A Bálint Házban ingyenes programokkal, könyvbemutatókkal, filmvetítésekkel és beszélgetésekkel várnak mindenkit. 
 
Időpont: szeptember 1-9.
 
Ha szeretnél jegyet nyerni a fesztiválra, nincs más dolgod, mint válaszolni az alábbi kérdésre!
 
 
A határidő lejárt, már nem lehet tippelni!
(8 kép)
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.