Kedvenc helyek

Hazai zenészek jólétéről készül nagyszabású kutatás

Nem csak a jólét, hanem a jóllét is fontos. Számos tragikus esemény történik a zeneiparban, nagy zenekarok frontemberei lesznek öngyilkosok, vagy éppen égnek ki tizenéves karrier és világsikerek után. Most itthon is készül a kérdőív, ami ezen szomorú jelenségek hátterét kutatja.
Az NKA Hangfoglaló program legújabb kutatásában a hazai zeneipar szereplőinek testi-lelki állapotáról készít felmérést augusztus végétől, amiben arra kíváncsiak, hogy a zeniparban dolgozó, és életüket ennek szentelő szereplők jóléte mellett a mentálhigiéniás jólléte is tartható-e, illetve, hogy milyen nyomás nehezedek a mindennapi feladatok végzése mellett a zenészekre.
 
„A Magyarországon első ilyen témájú kutatás kérdőíve többek között arra kérdez rá, hogy milyen társas és egyéni helyzetekben kell helytállnia a zenésznek, milyen körülmények között folyik az alkotói és előadói folyamat, illetve hány alkalommal koncertezik a produkció egy évben” – áll a Hangfoglaló hivatalos közleményében.
 
A kérdőívet szeptember 30-ig lehet kitölteni itt, az eredmények pedig decemberben várhatóak majd.
2019.08.27
|


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.