Brad Pitt apahiányáról, a szaúdi nőkről és egy elcseszett házasságról szólt Velence második napja

Pesti Est Exkluzív
A langyos nyitónap után a Lidón a második napra rendesen felpörögtek az események, és a rajongók elvetemült hadai is megjelentek, hogy az elviselhetetlen melegben, a tűző napon órákat álljanak sorba egy Brad Pitt-tel közös szelfiért.
Brad Pitt-tel és Scarlett Johanssonnal jelentős star power érkezett a Lidóra, és jól láthatóan sokkal több újságíró és filmrajongó volt jelen, mint a nyitónapon. A tegnap még szellős fesztivál mára megtelt emberekkel. A kora reggeli (8:30-as) Ad Astra - Út a csillagokba vetítésre is éppen csak bejutottam, pedig a korábbi fesztiváléményeimből azt tapasztaltam, hogy a reggeli vetítésekre könnyű bejutni, mert úgyis szeretnek későn kelni az újságírók. Hát nem Velencében!  
 
Pitt űrkalandjára azonban megérte várni. A sztár és a rendező, James Gray a sajtótájékoztatón elmondta, hogy számukra a film a régimódi maszkulinitás törékenységéről és ártalmáról szól, és bár ez tényleg így van, a mellékesen felvetett témák (környezetszennyezés, kutatások, a világűr meghódítása…) valahogy sokkal izgalmasabban lett kifejtve, mint a fő téma. Az Ad Astra a kissé szájbarágós befejezésével együtt is egy szenzációs és rendkívül látványos film, és Brad Pittről tényleg elmondható, hogy karrierje legjobb évét éli.  
 
Az Ad Astrát azonban kissé elhalványította a fejemben Noah Baumbach zseniális családi drámája, a Marriage Story. A Netflix film Scarlett Johansson és Adam Driver főszereplésével igazi mestermű, ami megmutatja, hogy a válások köré épült business-ek mennyire érdekeltek abban, hogy a felek minél jobban megutálják egymást. Mesteri, érzékeny és nagyon személyes mozi, Baumbach eddigi legjobbja. 
 
A The Perfect Candidate nemcsak azért fontos film, mert az egyike a két női rendező által készített velencei versenyfilmnek, hanem azért is, mert a szaúdi nők helyzetéről mesél benne egy szaúdi rendezőnő, a film mégsem véres dráma, hanem egy reményteli alkotás, ami kissé didaktikusan, mégis nagyon hatásosan mutatja be az ország lassú, de látható fejlődését a nők jogainak témájában. 
Tulu
2019.08.29
|


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
A Die Krupps legutóbb a Front Line Assembly vendégeként járt nálunk, most azonban headlinerként érkezik a Hajóra.
Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
P
6
Szo
7
18:10
A hívatlan vendég
francia vígjáték, 1983
18:15
Bibi és Tina I. - A nagy verseny
német családi film, 2014
18:25
A nemzet aranya - Titkok könyve
amerikai kalandfilm, 2007
18:25
A szív bajnokai
amerikai film, 2009
18:30
Tarzan legendája
amerikai kalandfilm, 2016
Pózolj Stonehenge-dzsel! 100 éve kezdődtek a stonehenge kutatások. Ebből az alkalomból gyűjtöttek össze a Stonehenge -nél készültturistafotókat, böngésszétek őket, csodásak! #stonehenge100 #regifotok #photohistory #stonehengehistory#tourists #stonehengetourist
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.