XIII. Ars Sacra Fesztivál

Országszerte, 2019. szeptember 14 - 22.
A Szentírásból kölcsönzött „Legyenek mindnyájan egyek” mottóval szeptember harmadik hetében, a Kulturális Örökség Napjaival egy időben idén is megrendezésre kerül az Ars Sacra Fesztivál, az ország legrangosabb szakrális művészeti ünnepségsorozata, amely közel 400 helyszínen, több mint 600 ingyenes programmal várja az érdeklődőket határon innen és túl.
Kiállítások, koncertek, színházi és irodalmi előadások, filmvetítések, tematikus séták és több száz lélekemelő program szerepel a rendezvény gazdag kínálatában.
 
A fesztivál a Nyitott Templomok Napjával indul szeptember 14-én, amikor is kitárulnak a templomok kapui, ahol előadásokkal, beszélgetésekkel, gyerekprogramokkal várják a vendégeket. A kezdeményezéshez ebben az évben közel 200 templom csatlakozott.
 
Az Ars Sacra Filmfesztivál szintén a rendezvény kísérőprogramja, mely immár negyedik alakommal várja a filmrajongókat szeptember 15. és 22. között ingyenes vetítésekkel a Tabán Art Moziban. A zsűri – Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró – által kiválasztott 42 film jelentős része művészi színvonalon szól az emberi lét sokszínűségéről, a hit erejéről és az örök értékekről. 
 
És ami lesz még a teljesség igénye nélkül: zsoltározó zsiványok, szabadulószoba egy zsinagógában, nyitott műhely egy könyvrestaurátornál, irodalmi est a szerelemről, vacsora és filmzenélés a Mandák Házban, betekintés Mindszenty bíboros cellájába, kiállítás a 20. századi magyar zsidók életéről, kreatív istentisztelet, 1000 koncert rekordkísérlete, történelmi séta és imaóra a Ferenchalmi kápolnánál, szellemtörténetek a Piarista Múzeumban…
 
A teljes programkínálat elérhető a fesztivál weboldalán.  
 
2019.08.30
|
(4 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.