Táncházak Éjszakája 2019 – XXX. Országos Szezonnyitó Táncházi Mulatság

Budapest, Dürer Kert, 2019. szeptember 14. 16:00
Szeptember 14-én, délután négytől hajnali négyig tartó szezonnyitó mulatsággal indul a táncházi szezon, ezúttal a Dürer Kertben, ahol bográcsozással, gyermektáncházzal, viseletbemutatóval, rendhagyó néprajzórával, kiállítással, kézműves-foglalkozásokkal, pásztorbemutatóval és természetesen táncos programokkal várják a közönséget.
Délután kerti mulatsággal indul a rendezvény először az ifjúságot célozva meg, ahol fellép a Bahorka Társulat, a Sarjú Banda, az Örökség Gyermek- és Ifjúsági Népművészeti Egyesület által delegált tánccsoportok tagjai pedig tánclépéseket tanítanak az érdeklődőknek. Kézműveskedni is lehet, lesz csipkeharisnya-kötés, szövés, fonás, gyöngyszalagfűzés és búzacsiga-készítés. 
 
Az esti programokban a Kárpát-medence magyarságának táncai kaptak helyet idén is. Két külön teremben este héttől másnap hajnalig a Magyarországon működő és a külhoni magyar táncházak, valamint a hazai etnikumok kultúráját őrző-közvetítő nemzetiségi táncházak mutatkoznak be. A Dürer Kert nagytermében egymást váltják a magyar nyelvterület különböző tájegységei, amelyeken képzett táncpedagógusok élő zenére kalauzolják végig az érdeklődőket. Többek között Szék, Szatmár, Kalotaszeg és Mezőség táncai kerülnek terítékre.
 
A másik terembe azokat várják, akik tánctanulás helyett elsősorban inkább mulatnának. Itt este fél tíztől Senior táncház veszi kezdetét, tizenegy után pedig mezőségi és moldvai táncrendek váltakoznak egészen hajnalig a Tázló együttes és a Kalász Banda közreműködésével. A programot este fél nyolckor a Rozsdamaró együttes legújabb, „Mély” című albumának lemezbemutató koncertje teszi színesebbé.  
 
A rendezvényre este hétig ingyenes a belépés, utána 1000 Ft/fő. 
 
www.tanchaz.hu
 
 
 
2019.09.03
|
(10 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.