Kubai kémekről és egy angol királyról szólt Velence

Pesti Est Exkluzív
Olivier Assayas a tavalyi Kettős életek után ismét a velencei versenyprogramban találta magát Wasp Network című kémfilmjével, miközben a Netflix versenyen kívül mutatta be a Magyarországon forgatott szabados Shakespeare-adaptációját.
Igazi latin amerikai sztárgárdával jött Velencébe Olivier Assayas. Penélope Cruz mellett Édgar Ramírez (Carlos), Gael García Bernal (No) és Wagner Moure (Narcos) is elkísérte a Wasp Networköt, a filmet, amit részben Kubában forgattak, és azokról a kubai kémekről szól, akik a kilencvenes években beépültek az Amerikába szökött kubai közösségbe, hogy jelentsenek az ottaniak Castro-ellenes terveiről. Assayas filmje borzasztó bátor: rengeteg karaktert mozgat, teli van meglepetésekkel, és valahogy mindenből egy kicsit túl sok van benne. Sajnos azt kell mondanom, hogy a rengeteg pozitívuma ellenére a Wasp Network sokkal jobban működött volna tévésorozat formájában. 
 
Két és negyedórás történelmi eposz V. Henrikről Shakespeare után szabadon? A Netflix szerint jöhet. A The King még A rettenthetetlen/Gladiátor filmek érájának terméke, vagy inkább egyfajta utózöngése. Nagy királydráma egy fiatal srácról, aki nem akar király lenni, de fel kell nőnie a feladathoz. Nem akar háborúzni, de csak háború által tud békét teremteni. Ha túltesszük magunkat azon, hogy a főhőst játszó Timothée Chalamet olyan vékony, hogy egy kardot is alig bírna felemelni, itt mégis hős harcos lehet a csatákban, és kibekkeljük a néhány unalmasabb jelenetet, egy korrekt, kellően sötét királydrámát kapunk a közepén egy coming of age storyval és néhány kellemesen véres és mocskos csatajelenettel.  
Tulu
2019.09.03
|


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
P
20
18:05
Így ne legyél elnök
amerikai életrajzi film, 2018
18:05
Két nő és egy férfi
német vígjáték, 2012
18:15
Pata tanya: Baromi buli
amerikai-német animációs film, 2006
18:30
G-Force - Rágcsávók
amerikai családi kalandfilm, 2009
18:40
Az Amazonas kincse
amerikai akcióvígjáték, 2003
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.