Programok hétvégére

2019. szeptember 13-15.
Aki most hétvégén nem talál magának programot, az jobb, ha inkább soha nem is megy sehova... Gasztro-, sport- és művészeti rendezvények tömkelege vár ránk, számtalan fesztivált is rendeznek, lesz táncház, közösségi tanulás, előadás, irodalmi séta, sőt a kaktuszkedvelők hagyományos őszi összejövetele is most esedékes.
Kepes András előadása: Boldogan élünk, míg meg nem halunk?
Angyalföldi JAMK  
2019. szeptember 13. péntek, 19:00
www.kult13.hu
 
Kepes András újságíró, író, egyetemi tanár, televíziós személyiség, aki hat gyerekkel és unokákkal körülvéve komoly tapasztalatokkal rendelkezik családi téren. A vetítéssel színesített előadásban – saját családtörténeteire és tudományos ismereteire is támaszkodva – olyan témák kerülnek szóba, mint a házasság és a boldogság kapcsolata, a hűség, féltékenység, vagy a szórakoztató kamaszkor. Kepes András külföldi példákon is bemutatja, hogyan közelítenek hasonló kérdésekhez a távoli kultúrák. Jegyár: 1500-2000 Ft. 
 
Székely György Színháztudományi Szabadegyetem előadása 
Bajor Gizi Színészmúzeum  
szeptember 13. péntek, 16:00
www.pim.hu 
 
A szabadegyetemen magyarországi és határon túli magyar nyelvű doktori képzésben részt vevő, színháztudományi témákkal foglalkozó fiatal kutatók tartanak előadásokat. A sorozat havi egy alkalommal jelentkezik, és minden érdeklődő számára nyitott. Téma: Hajnal Márton: Rendellenes testek a táncban. Ingyenes! 
 
Humen Fesztivál - Budapest LMBTQ kulturális eseménye 
Budapest  
szeptember 11-15. 
www.humenfesztival.hu 
 
A két évig filmhétként működő, majd a tavalyi évben összművészeti fesztivállá alakuló esemény idén is több LMBTQ témájú filmmel, színházi előadással, privát tárlatvezetéssel, valamint egy három az egyben kiállítással is jelentkezik. Bővebben >> 
 
PLACCC 2019 
szeptember 3-28. 
www.placcc.hu 
 
A PLACCC köztéri és helyszínspecifikus művészeti alkotásokat bemutató nemzetközi fesztivál. Provokatív, elgondolkodtató, játékos programokkal és akciókkal várja az érdeklődőket. Bővebben >> 
 
Budapesti Nagy Sportágválasztó 
Merkapt Sportközpont 
szeptember 13-14. 
www.facebook.com 
 
Huszonötödik alkalommal nyitja meg kapuit szeptember 13-14-én a Nagy Sportágválasztó, ahol két nap alatt több mint 100 sportággal ismerkedhetnek meg díjmentesen a rendezvényre kilátogatók. A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva, pénteken 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké. 
 
Országos Kaktuszkiállítás és Vásár 
Füvészkert  
szeptember 13-15.
www.kaktuszgyujtok.hu 
 
A Kiállításon láthatóak lesznek a csak Brazíliában honos gömb és oszlop kaktuszok, a fákon élő vesszőkaktuszok, a díszes fellevelű broméliák és érdekes, élőhelyükön már alig látható tillandsiák! 
 
XIII: Ars Sacra Fesztivál 
Budapest, országszerte 
szeptember 14-22.  
www.ars-sacra.hu 
 
Kiállítások, koncertek, színházi és irodalmi előadások, filmvetítések, tematikus séták és több száz program gazdag kínálatával várják az érdeklődőket. Bővebben >> 
 
Őszköszöntő mulatság és ízkavalkád a Római parti Piacon 
Római parti Piac 
szeptember 14. szombat, 8:00-13:00 
www.facebook.com 
 
Ízes falatok, gyermekmulatság, termelői élelmiszer, vásári hangulat, kézművesportékák! 
 
Karinthy-túra, avagy ünnepeljünk együtt Karinthy Mártonnal 
Budapest és környéke (Budapest) 
szeptember 14. szombat, 10:00 
www.facebook.com 
 
A túra résztvevői a rajtnál egy feladatlapot töltenek ki, majd egy térkép segítségével felkeresik azokat a helyszíneket, melyek valamilyen módon kapcsolódnak Karinthy Márton életéhez.  
 
Mikve túra 
Várkert Bazár  
szeptember 14. szombat, 14:00 és szeptember 15. vasárnap, 14:00
www.varkertbazar.hu 
 
Tudta, hogy a Budai Várban található a város legrégibb rituális fürdője? Fedezzük fel együtt a régi zsidó utca rejtett kincseit! A túra során bejárjuk a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit, miközben a látogató megismerkedhet a középkori Buda első zsidónegyedének történetével. Jegyek csak elővételben kaphatók. Közvetlen a vezetés előtt, a helyszínen jegy vásárlása nem lehetséges. Jegyár: 2500 Ft. 
 
Táncházak Éjszakája 
Dürer Kert 
szeptember 14. szombat, 16:00 
www.tanchaz.hu
 
Négytől hajnali négyig tartó szezonnyitó mulatsággal indul a táncházi szezon, ezúttal a Dürer Kertben, ahol bográcsozással, gyermektáncházzal, viseletbemutatóval, rendhagyó néprajzórával, kiállítással, kézműves-foglalkozásokkal, pásztorbemutatóval és természetesen táncos programokkal várják a közönséget. Bővebben >> 
 
Street Training 
Városliget  
szeptember 14. szombat, 10:00
www.streettraining.hu 
 
A program során a résztvevők négy idősávban, 10-12 fős csoportokban vehetnek részt életkorra és foglalkozásra tekintet nélkül a másfél órás tréningeken, amiket képzett trénerek, coachok tartanak majd, olyan témákban, mint kommunikáció, változáskezelés, személyes hatékonyság, eredményes együttműködés, konfliktus-kezelés, önismeret, mit jelent ma nőnek lenni, munka a non profit szférában, generációk közötti konfliktusok, hogyan lépjük át a korlátainkat, pályaválasztási, gyereknevelési kérdések. Ingyenes! Bővebben >>
 
Szürreál-est Dalítól Magritte-ig – Tigrisbukfenc a felhők felett 
Magyar Nemzeti Galéria 
szeptember 14. szombat, 18h 
www.mng.hu
 
Vágyak, álmok, valóságok, erotika – dr. Hevesi Kriszta szexológus mesél tabuk nélkül. Rendhagyó tárlatvezetések a hazai divatszcéna legizgalmasabb divattervezőivel, Abodi Dórával és Szegedi Katával. Tajtékos napok a Moziteraszon fahéjas cukor illatú rózsaszín bárányfelhők között, Budapest legcsodálatosabb látképével. Magritte ihletésű táncprodukció Nemes Zsófi táncművész előadásában. Vágy-álom – montázs-workshop a Kreatív szigeten. Te mire vágysz igazán? Bővebben >>
 
23. Vegetáriánus Fesztivál 
Kőrösi Csoma Kőbányai Kulturális Központ 
szeptember 14-15. 
www.egeszsegvar.hu
 
Idén is megrendezésre kerül a Vegetáriánus fesztivál szeptember 14-15-én, immár 23. alkalommal. A hagyományokhoz híven sok színes és érdekes programmal, fellépőkkel, kiállítókkal és finomságokkal várják az érdeklődőket. Bővebben >>
 
Libamáj Fesztivál 2019 
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
szeptember 14-15. 
www.facebook.com 
 
A koncertek és gyermekfellépők mellett egész hétvégén kézművesvásár, bor- és gasztroplacc, valamint gasztronómiai bemutatók várják az egész családot. Kóstolja meg a libamájból készült ételkülönlegességeket és ismerje meg jobban hazánk egyik legemblematikusabb finomságát, a libamájat. Ingyenes! 
 
villa.séta 
Barabás Villa 
szeptember 15. vasárnap, 11:00
www.barabasvilla.hu 
 
A látogatók Barabás Miklós nyomába eredhetnek a Budastep túravezetőjével. Bejárhatják a festőművész egykori kertjét, villáját, miközben érdekességeket tudhatnak meg a művészről, a helyről, valamint a környékről. Jegyár: 500-800 Ft. 
 
Piacok Napja 
Erzsébet tér 
szeptember 15. vasárnap, 11:00 
www.facebook.com 
 
Design, vintage, antik, retró, egyedi, kézműves ruhák, tárgyak, kiegészítők, ékszerek, ajándékok, kincsek várják a látogatókat. Ingyenes! 
 
Várkert Irodalom: Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója 
Várkert Bazár  
szeptember 15. vasárnap, 19:00
www.varkertbazar.hu
 
Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Jegyár: 2500 Ft. 
 
 
2019.09.11
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.