III. Tudományok Fővárosa

Budapest, ELTE Lágymányosi Campus, szeptember 21. 10:00
Az ország leginspirálóbb ingyenes tudományos rendezvényén, az ELTE Lágymányosi Campusán interaktív kiállítás és érdekfeszítő előadások várnak a tudományos és technikai újítások iránt érdeklődő közönségre, legyen szó akár robotikáról, űrkutatásról vagy virtuális technológiáról.
A fesztiválon bemutatkoznak a hazai éllovas K+F nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, kutatóintézmények, tudományos és technológiai szervezetek, főiskolák és egyetemek, hogy látványos és szórakoztató programok segítségével népszerűsítsék a matematikát és a természettudományokat.
 
A látogatók robotokkal beszélgethetnek, drónokat „simogathatnak”, de megismerkedhetnek az AR- és VR-élménnyel is, portrét készíttethetnek egy robottal, naptávcsővel a Napba nézhetnek, megtekinthetik a jövő autóit, kipróbálhatnak egy szabadesés-szimulátort, sőt, akár egy valódi űrruhát is, és számtalan tudományos érdekességet szívhatnak magukba.  
 
Az interaktív kiállítással párhuzamosan ismeretterjesztő előadások is lesznek változatos témákban (például űrkutatás, robotika, gyógyszerkutatás stb), a Holdra szállás évfordulója alkalmából pedig az idei esemény kiegészül ezzel az izgalmas tematikával is.  
 

 
A fergeteges „science buli” szombat reggeltől egészen késő estig várja a tudásra szomjazókat. A belépés idén is díjtalan! 
 
 
2019.09.16
|
(24 kép)


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.