Programok hétvégére

2019. szeptember 20-22.
Ismét sűrű hétvégének nézünk elébe: lesz török és lesz zsidó tematikájú, illetve természettudományokat népszerűsítő fesztivál, feltárulnak Óbuda és egy könyvtár titkai, a táncos lábúakat táncmaraton, a lakásszépítőket lakástrend kiállítás várja, de most hétvégén rendezik az Autómentes nap és a Kulturális Örökség Napjainak programjait is.
PLACCC 2019  
szeptember 3-28.  
www.placcc.hu  
 
A PLACCC köztéri és helyszínspecifikus művészeti alkotásokat bemutató nemzetközi fesztivál. Provokatív, elgondolkodtató, játékos programok és akciók! Bővebbben >>
 
Fő tér 2. titkai – Séta pincétől a padlásig 
Esernyős  
szeptember 20. péntek, 18h
www.facebook.com  
 
Hol rejtőzik Budapest legapróbb kávézója? Hány lépést kell tennie Szindbádnak, hogy esernyőhöz jusson? Óbuda Fő tere hatalmas átalakuláson ment keresztül az 1800-as évektől, mi pedig végigjárjuk, hogyan lett a lóvasút egyik megállójából élhető, autók nélküli köztér, hogyan lett a Fő tér 2. épülete egykori kereskedőházból mára népszerű közösségi találkozópont, belopakodunk a közönség előtt máskor rejtett színhelyekre ebben az impozáns házban, és egy röpke épületbejárással századok életét vesszük sorra macskakőtől stukkóig. 
 
Lelki fröccs – Szily Nóra: Szabad-e önzőnek lennem? 
Óbudai KK – 3K  
szeptember 20. péntek, 18h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Igyekszünk a szerepeinknek, az elvárásoknak megfelelni. Jó társnak, szülőnek, gyereknek, barátnak, munkavállalónak lenni – és épp magunkkal nem törődünk eleget… Szily Nóra elmondja, miként is lehetne ezen változtatni! Jegyár: 1500 Ft.  
 
Judafest 
Klauzál tér  
szeptember 20–22.  
www.judafest.org 
 
Kulturális séta, koncertek, könyvbemutatók, színházi produkciók, zenés és táncos színpadi előadások várják az érdeklődőket. A legtöbb programon a részvétel ingyenes. 
 
S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállítás 2019 
Papp László Bp Sportaréna  
szeptember 20–22.  
www.salonbudapest.hu
 
Végtelen inspirációval, a legfrissebb trendekkel és prémium márkákkal várja az enteriőr design szerelmeseit a S/ALON BUDAPEST. 
 
Gül Baba Kulturális Fesztivál 
Gül Baba Türbe és rózsakert  
szeptember 20-22. 
www.gulbabaalapitvany.hu 
 
Az fesztivál az egész családnak szórakozási lehetőséget nyújt, és mind a történelem, mind a Gül Baba és a török kultúra iránt érdeklődők számára kínál színes programokat, korosztálytól függetlenül. Ingyenes! Bővebben >>
 
„Egy könyvtár titkos zugai” – Kulturális Örökség napja 
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum  
szeptember 21. szombat 
www.hoppmuseum.hu/program 
 
A Hopp Múzeumhoz tartozik az ország egyetlen keleti művészeti szakkönyvtára, valamint az egyetlen ilyen profilú adattár, amely keleti utazókkal, utazásokkal kapcsolatos értékes archív fotó- és dokumentumanyagot őriz. A könyvtár fő feladata, hogy állományával, valamint szolgáltatásaival megismertesse és népszerűsítse az ázsiai kultúrákat, ezen belül is az ázsiai vizuális művészetet. Szeptember 21-én a regisztrált látogatók betekinthetnek a könyvtár titkos zugaiba és megismerkedhetnek egy-egy ázsiai könyvritkasággal. 
 
III. Tudományok Fővárosa 
ELTE Lágymányosi Campus 
szeptember 21. szombat, 10:00 
www.tudomanyokfovarosa.hu 
 
Hightech versenyautók, Pneumobil, Atomreaktor szimulátor, Sugárbiztos páncélautó, Freestlye drón-show, Agrárdrónok és permetezés bemutató, Drónszimulátorok és még számos érdekesség várja a látogatókat. Bővebben >> 
 
Ars Sacra fesztivál: Ízek, érzések, lépések – Szüreti hagyományok 
3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ
szeptember 21. szombat, 14h
www.kulturkozpont.hu 
 
Vajon hányan ismerjük régi szüreti hagyományainkat? Ilyen például, hogy egykoron a szőlősgazdák annyira féltek az elemi csapásoktól, főként a jégveréstől, hogy ezek elleni védekezésül szentelt gyertyát és barkát égettek, vasból készült tárgyat szúrtak a földbe és harangoztak, mert bíztak viharűző erejében. Ingyenes!  
 
Hagyományok Háza évadnyitó táncház 
Hagyományok Háza – Átrium 
szeptember 21. szombat, 19h 
www.hagyomanyokhaza.hu 
 
A táncházban a táncos lábú érdeklődők több hónapon keresztül kiváló oktatóktól tanulhatják egy-egy tájegység táncát. Ezúttal a méhkeréki román táncanyaggal ismerkedhetnek az érdeklődők. Bővebben >>
 
Csak a Mentes Őszi Vásár 
Dürer Rendezvényház  
szeptember 21–22.
www.durerhaz.hu 
 
A glutén-, laktóz-, cukormentes, bio, paleo és vegán termékek, alapanyagok, kozmetikumok, tisztítószerek, zero waste termékek mellett workshopokkal és főzőbemutatókkal várják az érdeklődőket. 
 
Kulturális Örökség Napjai 
Petőfi Irodalmi Múzeum  
szeptember 21–22.  
www.pim.hu 
 
Tárlatvezetések, Palotatörténeti séták várják az érdeklődőket. A látogatók megismerhetik a klasszicista palota és a Károlyi-család évszázadokat átívelő történetét, bejárhatják a palota díszes termeit, szalonjait, könyvtárát és a volt Károlyi Nemzetségi Levéltár eredeti bútorokkal berendezett helyiségeit. Ezen a hétvégén a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállításai, díszes termei, könyvtára és az Ady Emlékmúzeum ingyenesen látogathatóak!  
 
Európai Mobilitási Hét - Autómentes nap: Nemzetközi street food és food truck fesztivál 
Andrássy út 
szeptember 21–22.  
www.facebook.com 
 
A különleges koreai, mexikó vagy belga ízek mellett érdemes lesz megkóstolni a mangalicából készült ételeket is a Magyar Mangalica Egyesület jóvoltából. Ingyenes! 
 
Óbudai Dizájn Piknik 
szeptember 22. vasárnap, 10h  
www.esernyos.hu 
 
Tudatos vásárlók, fiatal alkotók, tervezői márkák, századeleji hangulat és a mai design találkozása várja az érdeklődőket. Ingyenes!  
 
A Műhely Alapítvány és a Trafó bemutatja: Táncmaraton 2019 
Trafó  
szeptember 22. vasárnap, 10h 
www.trafo.hu 
 
Kortárs órák rengetege, jazztánc, break és improvizáció várja az érdeklődőket. Az őszi iskolakezdésre és az időjárás-változásra bizonyítottan gyógyír a Trafó óráin való részvétel. Egyszerre kapcsol ki és be, csatlakozz táncos közösséghez! A táncórák után 21.00 órától a Kortárstánc és az Urban dance világa találkozik egy közös Jam és buli erejéig. Vendég a Collective Dope csapata Jenna Jalonen (FI) és Jonas Garrido Verwerft (BE). 
2019.09.18
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.